Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiu la conducte de petrol din sud-vestul Iranului

Un incendiu a izbucnit, marti seara, la conductele care transporta petrolul catre rafinaria iraniana Abadan, din sud-vestul tarii, dar transportul combustibilului nu a fost afectat, a anuntat televiziunea publica iraniana, citata de Reuters.
Postul de televiziune a precizat ca incendiul a izbucnit in apropierea centrului de extractie de la Ahvaz, in jurul orei 21.30 (20.00 ora Romaniei), adaugind ca existenta unor rute de transport alternative a permis redirectionarea petrolului.
Abdolreza Asadi, directorul companiei petroliere Karoun, a declarat ca nu poate fi exclusa ipoteza unui act de sabotaj.
Incendiul a izbucnit in apropierea orasului Ahvaz, care a fost, in ultimul an, scena unor confruntari intre autoritatile iraniene si minoritatea araba. Acte de sabotaj au avut loc, in luna septembrie a nului trecut, la citeva instalatii petroliere minore.
Cu toate acestea, Abdolhamid Talebzadeh, seful pompierilor din Ahvaz, a declarat pentru agentia IRNA ca incediul a fost provocat de o scurgere de petrol. Incendiul a fost stins miercuri in jurul orei 7.00 (05.30 ora Romaniei).
Iranul este al patrulea producator de petrol din lume, iar rafinaria de la Abadan are o capacitate de 450.000 de barili pe zi.
Surse oficiale au declarat ca rafinaria functiona, miercuri, la capacitate normala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii