Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiu intr-o tabara de romi din Bologna, soldat cu moartea unui copil si ranirea altor patru

Un copil a murit, iar alti patru au fost raniti intr-un incendiu izbucnit luni dimineata, intr-o tabara improvizata de la periferia vestica a orasului Bologna (nordul Italiei), in apropierea aeroportului Guglielmo Marconi, relateaza site-ul Tgcom, al trustului de presa Mediaset.
Echipajele de interventie, deplasate la fata locului, au constatat decesul unui copil de patru ani. Unul dintre ceilalti copii raniti este in stare foarte grava.
Potrivit primelor informatii, incendiul a izbucnit intr-un adapost improvizat, construit din caramizi si lemn, in apropierea a doua case care par abandonate. Grupul de case se afla exact linga autostrada, la mai putin de o suta de metri de iesirea spre aeroport.
La fata locului au intervenit pompierii, ambulante, politia, politia criminalistica si un procuror, alaturi de un medic legist. Pompierii au inceput sa indeparteze din zona obiectele descoperite in baracile improvizate, printre care o butelie de gaz si o plita.

Autoritatile italiene ofera asistenta parintilor copilului mort

Autoritatile din orasul italian Bologna vor oferi asistenta parintilor romani al caror copil a murit luni in incendiul care a cuprins o baraca de la periferia orasului, relateaza presa locala.
Potrivit viceprimarului Adriana Scaramuzzino, citata de site-ul bologna2000, parintii romani isi vor putea vizita ceilalti doi copii transferati la un spital pentru tratarea arsurilor din Padova.
"Am luat legatura cu serviciile sociale din Padova imediat dupa transferul copiilor raniti, pentru a le furniza asistenta adecvata parintilor romani", a declarat viceprimarul orasului Bologna.
"Parintii nu au documente si au pierdut totul in incendiu. Le-am oferit adapost si consiliere psihologica pentru ca trec printr-o trauma teribila", a precizat viceprimarul, confirmind ca terenul pe care se afla baraca arsa era proprietate privata.

Romano Prodi este "profund indurerat"

Premierul Italiei, Romano Prodi, s-a declarat "profund indurerat" de moartea unui copil de origine romana in incendiul care a izbucnit intr-o tabara de romi de la periferia orasului Bologna, relateaza pagina online a agentiei AGI.
"Sint profund indurerat de ceea ce s-a intimplat la Bologna; sint alaturi de familia de romani in acest moment de mare suferinta", afirma Romano Prodi, exprimindu-si "speranta vie" pentru recuperarea fratilor victimei, de 6 si 9 ani, internati intr-un spital din Parma.
"Incidentele de acest fel ne aduc aminte de conditiile precare in care traiesc persoane care locuiesc si muncesc in tara noastra", a adaugat premierul italian.
Imediat dupa incendiu, Prodi i-a dat telefon viceprimarului din Bologna, Adriana Scaramuzzino, pentru a-i cere detalii despre situatia familiei de origine romana.
Deputatul Silvana Mura, membra a formatiunii Italia Valorilor, crede ca problema romilor nu se poate rezolva atit timp cit tarile de origine nu asigura conditii "demne" de trai.
"Vestea tragica a mortii unui copil de patru ani ne face sa ne gindim o data in plus la starea de degradare absoluta in care traiesc multi straini din tara noastra. Astfel de situatii sint surse de nesiguranta pentru cetatenii italieni, dar chiar si pentru imigranti. Guvernul a luat masuri pentru asigurarea ordinii publice, dar, dincolo de asta, cei care cred ca pot rezolva toate problemele prin expulzari si demolarea taberelor mint. Daca dorim sa evitam tragedii de acest fel, trebuie sa obligam, cum prevad normele UE, si tarile de origine, in acest caz Romania, sa garanteze ca aceste persoane pot trai decent in tara lor. Pina nu se va intimpla asta, celelalte masuri, care sint necesare, nu vor reusi sa rezolve problema in mod radical", explica deputatul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii