Mergi la conţinutul principal

Incendiu greu de stins la o fermă din Gabrielescu. Sute de tone de furaje ard de ieri, după ce cineva a incendiat o miriște fără să țină cont de vântul puternic

Ca să curețe locul de resturile vegetale, cineva a incendiat intenționat o miriște, în zona localității Constantin Gabrielescu din județul Brăila, fără să țină cont de vântul puternic de ieri după-amiază. În acele condiții, focul a scăpat rapid de sub control și s-a extins la o fermă din apropiere, unde au luat foc sute de baloți de paie. Pompierii au fost chemați să intervină ieri, în jurul orei 14.05, însă focul nu a fost stins complet nici până în dimineața zilei de astăzi, miercuri, 3 aprilie. După cum a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila, intervenția a fost începută cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, de pompierii Gărzii Ianca, însă, dată fiind cantitatea mare de plante furajere a fost trimisă în sprijin o autospecială din cadrul Detaşamentului 2 de pompieri Brăila. În această dimineață a fost făcut schimbul de efective pentru a continua intervenția. Au ars circa 420 tone de paie (600 baloți), 60 baloți lucernă, mai fiind afectate și circa 50 țevi de irigație. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost crearea intenționată sau din culpă a condițiilor de a genera incendiul de o persoană neidentificată (incendierea gunoiului de pe terenul din apropierea fermei). Un echipaj cu o ASAS râmâne pentru supravegherea zonei, iar proprietarii fermei au montat un aspersor pentru udarea furajelor incendiate”, a precizat ISU Brăila.

Incendii de vegetație, de mai mică amploare, provocate tot de focuri aprinse și lăsate nesupravegheate, au fost ieri și pe raza localităților Mihail Kogălniceau și Pântecani, dar și pe raza municipiului Brăila, mai exact pe strada Râmincu Sărat, unde au ars circa două tone de gunoi menajer și vegetația uscată de pe circa 500 metri pătrați.

Reamintim cetățenilor și tuturor proprietarilor sau deţinătorilor de terenuri că le este interzis arderea miriştilor, stufărişului sau vegetaţiei uscate, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabilă a primăriilor şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale pot avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

Amenzile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005, privind protecţia mediului, sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 25.000 şi 50.000 de lei pentru cele juridice”, a mai transmis ISU ”Dunărea” Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro