Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendii si violente in capitala tibetana, soldate cu mai multi raniti

Mai multe incendii au fost declansate intentionat in timpul violentelor care au avut loc vineri in capitala tibetana Lhasa si care s-au soldat cu mai multi raniti, a relatat agentia oficiala China Noua, citata de AFP.
Potrivit martorilor, mai multe magazine au fost incendiate, a anuntat agentia, care a relatat pentru prima data despre violentele produse la Lhasa.
Pompierii si o organizatie de aparare a drepturilor calugarilor tibetani au anuntat ca incendiile au fost declansate vineri in piata din orasul vechi din Lhasa, Barkhor, care inconjoara principala manastire din capitala tibetana.
"Au fost declansate mai multe incendii pe strada Barkhor, sintem in prezent la fata locului", a declarat un pompier din Lhasa.
Potrivit organizatiei Campania Internationala pentru Tibet, situatia s-a degradat vineri in orasul vechi.
"O masina a politiei a fost incendiata in apropierea manastirii Ramoche si am aflat ca deplasarea populatiei a fost restrinsa de autoritati", a declarat Kate Saunders, un membru al organizatiei cu sediul la Londra.
Potrivit agentiei chineze, violentele s-au soldat cu raniti.
Ambasada Statelor Unite la Beijing a anuntat ca in capitala tibetana au fost trase mai multe focuri de arma, potrivit declaratiilor martorilor oculari americani.
"Ambasada a primit informatii de la cetatenii americani din oras care au anuntat ca s-au tras focuri de arma si au avut loc noi violente", a precizat ambasada Statelor Unite intr-un mesaj adresat cetatenilor americani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii