Mergi la conţinutul principal

Incendii de vegetație uscată pe zeci de hectare, în multe zone din județul Brăila

• unele au fost provocate intenționat, altele au fost cauzate de fumatul în locuri neautorizate

 

La sfârșitul săptămânii trecute și în prima zi a acestei săptămâni, mai exact în perioada 9 - 12 februarie, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” au fost solicitate să intervină pentru limitarea și lichidarea a 11 incendii de vegetație uscată și stuf, în localitățile Brăila (două incendii pe DN 2B - Șoseaua de centură), Muchea (două incendii), Jirlău, Cazasu, Dudești, Bordei Verde, Ianca, Latinu și Tichilești, unde au ars vegetația uscată și stuful de pe o suprafață totală de circa 27 de hectare.

Cauzele care au dus la producerea incendiilor au fost folosirea focului pentru arderea resturilor vegetale fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor și fumatul în locuri neamenajate.

Pompierii atrag atenția că, pentru siguranţa populației și a bunurilor acestora, se impune aplicarea unor minime măsuri, care pot fi sintetizate în două reguli simple: ”Nu aprinde focul în zone cu vegetație uscată, stuf sau în zonele împădurite şi pe timp de vânt; resturile de țigară pot genera incendii. Nu le arunca oriunde!”.

ISU Brăila mai precizează că pentru modul de comportare în diferite situații de urgență poate fi consultată platforma națională de pregătire în situații de urgență, prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro