Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inca un tronson de pe B-dul Independentei a fost terminat

Ieri, s-a inaugurat primul tronson de pe B-dul Independentei, complet asfaltat, de la strada G-ral Eremia Grigorescu, pina la Calea Galati. Conform declaratiei primarului Constantin Cibu, lucrarile vor continua cu tronsonul doi, in asa fel incit, pina la sfirsitul lunii iunie, sa fie finalizata intreaga bucata dintre Calea Galati si strada Republicii.
"Este o lucrare deosebita, in care am investit foarte multi bani,
deoarece acest bulevard nu a avut fundatie. Am recuperat piatra cubica de pe acest tronson, pe care o vom transfera pe alte strazi din centrul vechi. In functie de banii pe care ii vom avea, vom incerca sa mai reabilitam, anul acesta, o bucatica dintre strada Republicii si Calea Calarasilor. Pe acest tronson nu s-a facut o simpla cirpeala. S-a inlocuit pavajul cubic cu asfalt, s-au facut toate trotuarele, pentru ca acest bvulevard, practic, nu avea trotuare si s-a facut fundatie. Recuperam, in continuare, acele dale de bazalt din cartierele marginase, pe care le vom folosi in centrul vechi al orasului. Ca planuri de viitor, dorim reabilitarea b-dului Al.I.Cuza. Aceasta va fi urmatoarea lucrare mare, cu dale de bazalt, care va incepe de la capatul bulevardului, din zona falezei, va continua cu Calea Calarasilor si pina la Liceul Murgoci. Tot acest trotuar va fi refacut in stilul vechi al orasului. In functie de posibilitati, dorim sa extindem lucrarile pina in centru, la strazile care nu sint cuprinse in programul Phare de reabilitare a centrului istoric", a spus primarul Constantin Cibu, in cadrul unei conferinte de presa.
De asemenea, el a tinut sa precizeze ca se apropie de finalizare lucrarile la strazile si parcarile din jurul Pietei Pistruiatu, unde nu s-a mai facut nimic de cind s-a construit cartierul. La 1 iunie se va incepe reabilitarea cladirii fostului punct termic, care va avea destinatie comerciala, iar piata va fi acoperita cu o copertina speciala. Primarul a mai adaugat ca nu se poate finaliza, in totalitate, ceea ce si-a propus, in Piata Pistruiatu, deoarece exista in zona o investitie privata, care inca mai produce mizerie. Cu toate acestea, el ne-a asigurat ca, in acest an, Piata Pistruiatu va arata ca o piata adevarata.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii