Mergi la conţinutul principal

Important pentru contribuabili. Informări cu privire la raportarea facturilor

• este vorba despre facturarea electronică RO e-Factura

 

Analizând datele aferente lunii ianuarie 2024, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a transmis informări către contribuabilii care nu au raportat facturi în Sistemul Naţional de Facturare Electronică RO e-Factura.

Informarea adresată contribuabililor conţine date referitoare la perioadele în care operatorii economici sunt obligaţi să raporteze în sistemul naţional facturile emise.

De asemenea, sunt precizate şi operaţiunile exceptate de la obligaţia utilizării sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura.

Pentru utilizarea şi accesarea sistemului RO e-Factura, trebuie să fiţi înregistraţi în Spaţiul Privat Virtual (SPV). Informaţii despre înregistrarea în SPV se găsesc pe portalul www.anaf.ro , accesând linkul: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/inreg_inrol_pf_pj_spv

Informaţii suplimentare cu privire la sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura pot fi obţinute astfel:

-Accesând Ghidul privind utilizarea Sistemului Naţional de Facturare Electronică Ro e-Factura https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Ghid_e_factura_2024.pdf

- Accesând site-ul Ministerului Finanţelor, www.mfinante.gov.ro

- Accesând portalul ANAF, www.anaf.ro

- Telefonic, la numărul de Call-center 031.403.91.60

- În cadrul structurilor de asistenţă contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro