Întreprinderile mici şi mijlocii vor putea primi 1.300 lei pe lună, sub formă de subvenţii, pentru fiecare absolvent de studii superioare pe care îl vor angaja. Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, prezent la Brăila, la seminarul cu tema "Mediul public mai aproape de IMM-uri - realizări şi obiective" a prezentat această oportunitate reprezentanţilor mediului de afaceri local prezenţi la eveniment. "Este vorba de o schemă de minimis, prin care este susţinută angajarea tinerilor, dar şi dezvoltarea mediului privat. Mai precis, se va subvenţiona plata salariilor tinerilor absolventi, elevi şi studenţi, promoţia 2014. Subvenţiile pentru plata salariilor vor fi acordate pe o periodă de minimum 6 luni şi de maximum 12 luni, iar cuantumul este de 1.300 lei pentru absolvenţii de studii superioare şi 900 pentru cei cu studii medii. Angajatorii care vor beneficia de aceste subvenţii vor fi obligaţi să menţină posturile nou create o perioadă de timp cel puţin egală cu cea pentru care au încasat subvenţia", a precizat oficialul. Mai explicit, dacă angajatorul care va primi, de exemplu, subvenţie pentru plata salariilor a 2 angajaţi pentru o perioadă de 10 luni, după finalizarea perioadei de acordare va fi obligat să menţină cele două posturi ocupate pentru o durată de încă cel puţin 10 luni.
Numărul orientativ de posturi pentru care se vor acorda subvenţii, în funcţie de categoria în care se încadrează beneficiarul, este următorul: pentru microintreprinderi - 3 locuri de muncă; pentru întreprinderile mijlocii - 7 locuri de muncă; pentru întreprinderile medii - 15 locuri de muncă.
Mai multe detalii despre această formă de sprijin financiar pot fi obţinute din Ghidul Solicitantului Condiţii Specifice "Locuri de muncă subvenţionate" - Domeniul Major de Intervenţie 2.1 şi Schema de ajutor de minimis "Locuri de muncă subvenţionate".
Această schemă de ajutor se va aplica până la 31 martie 2015, în limita fondurilor alocate, iar numărul estimat de beneficiari este de 1.000 întreprinderi.