Mergi la conţinutul principal

"Imi vine sa vomit cind intru in Primaria Braila, pentru ca s-a transformat in bordel!"

"Primaria Braila a devenit un bordel, si-mi este scirba sa mai intru in aceasta institutie!". Declaratia, extrem de dura, a fost facuta, ieri, de catre viceprimarul democrat al municipiului, Daniela Vasioiu, care se declara ingretosata de modul in care decurg lucrurile in Primaria Braila. Aceasta a zugravit imaginea unei institutii care este un bordel nu numai la figurat, ci si la propriu, o cloaca politica in care se fac aranjamente mizerabile si ilegalitati strigatoare le cer, intr-o concordie generala intre consilierii PSD, PNL si PRM sub inaltul patronaj al primarului Constantin Cibu, democratii fiind tratati cu spatele de catre toti ceilalti, tocmai pentru ca denunta aceste nereguli. Vasioiu a explicat ca i-a spus toate aceste lucruri primarului Cibu, saptamina trecuta, insa acesta n-a avut nici o reactie: "Este pentru prima oara cind i-am spus tot ceea ce simt, i-am spus ca-mi este greata sa mai intru in Primaria Braila, ca imi vine sa vomit cind intru in acea cladire, ca Primaria Braila s-a transformat in bordel. Nu a avut nici o reactie la aceasta afirmatie a mea. Cind am spus ca s-a transformat in bordel Primaria, stiti mai bine decit mine de ce am spus-o. Nu este posibil ca atunci cind intri in birou la primar sa gasesti salariate ale Primariei cu picioarele pe un alt scaun, stind sau bind ceai, capuccino sau alte minuni. Este o institutie publica, este edilul orasului si este normal ca lumea sa se comporte acolo cu decenta. Si nu numai la birou la primar. Eu as prefera sa nu spun mai multe, pentru ca le stiti si dvs. Cum sa pretindem noi sa fie respectata institutia, cind se petrec astfel de lucruri acolo? Cum sa fie respectata institutia, cind intr-un birou o femeie iese pe o usa si alta intra pe usa cealalta? Nu este posibil asa ceva! Asta este motivul pentru care am spus ca s-a transformat intr-un bordel Primaria si ca-mi este scirba sa mai intru acolo. Ce se intimpla la nivelul primariei municipiului nu cred ca se mai intimpla nici in ultima comuna din judet".
Vorbele dure spuse la suparare de viceprimar - dar pe care si le asuma integral si dupa ce i-a trecut supararea - au constituit reactia Danielei Vasioiu la afrontul adus consilierului PSD Mihaela Picu, ce a fost data afara dintr-o sedinta a unei comisii a CLM, initiativa fiind a consilierului PNL Vasile Varga, iar alti consilieri dindu-si concursul. Vasioiu a facut publice cuvintele aruncate in fata primarului dupa ce a constatat ca afrontul este continuat si ca Mihaela Picu a devenit bataia de joc a tuturor colegilor din Consiliu, cind, la sedinta in plen, a reclamat abuzul la care a fost supusa. Vasioiu si colegii sai de partid s-au declarat, ieri, stupefiati sa constate ca Vasile Varga a continuat sa aiba o atitudine ostila, ba chiar a luat-o peste picior pe Picu si a facut chiar aluzii cu tenta sexuala la adresa ei, in plenul CLM, iar reactia consilierilor a fost aceea de a se distra copios.
Mihaela Picu a fost uimita sa constate, la rindul sau, ca in contextul in care ea a povestit cum a fost data afara dintr-o sedinta de comisie si a solicitat sanctiunea, fie si printr-un simplu avertisment, a celui care a facut asa ceva, primarul si viceprimarul Lucian Tilea se cutremurau de ris, la comentariile cu tenta sexuala ale lui Varga: "In ceea ce priveste discursul suburban pe care l-a avut domnul Varga, in timpul CLM, mie mi-e rusine sa-l comentez acum. Cuvintele folosite de el nu pot fi reproduse. Mai prost stam insa cu educatia prusaca a domnului viceprimar Tilea, pe care el o tot pune pe tapet. Aceasta educatie prusaca l-a indemnat sa rida in hohote cind Varga debita acele cuvinte, de se cutremura carnea pe el la acele cuvinte pline de miez si de intelepciune de mahala. De asemenea, reactia primarului a fost similara, aceleasi risete si, ulterior, comentariul pe care mi l-a facut pe hol, ca pe toate le patesc eu, din cauza ca ma bag unde nu-mi fierbe oala".

"Nu inteleg de ce nu a solicitat domnul prefect stramutarea acestui proces"

Viceprimarul Vasioiu crede ca, de fapt, oala in care nu trebuie sa-si bage nasul Mihaela Picu, in special, si consilierii democrati, la modul general, contine o serie de proiecte de hotarire in care au interes persoane mai mult sau mai putin importante, si pentru care la sedintele de comisii se trag sforile si se fac aranjamentele intre cei prezenti, aranjamente la care nu sint doriti democratii, pentru ca acestia nu sint dispusi sa faca parte din astfel de manevre de culise. Viceprimarul a dat insa si alte exemple de aranjamente facute in primarie, despre care a aflat de curind, si pe care le trece la capitolul "ilegalitati".
Una dintre acestea, potrivit Danielei Vasioiu, se refera la modul in care s-au acordat terenuri pentru tineri, potrivit Legii 15. Vasioiu a declarat ca a intrat de curind in posesia unor date potrivit carora oameni care au depus cereri pentru astfel de terenuri inca din 2003 au fost "sariti" si asteapta in continuare sa le fie oferita o suprafata de pamint, pentru a-si ridica o locuinta, in timp ce multi altii, mai "norocosi", au primit teren peste rind: "Au existat batalii pentru ceea ce a insemnat atribuirea de terenuri pentru tineri, la Legea 15. Apar, dispar, apar din nou peste noapte tot felul de cereri care sint trecute la nu stiu ce numar, dar evident ca dosarele nu mai coincid. Exista aproape 200 de solicitari incepind cu ianuarie 2003 si sfirsind cu decembrie 2003 ale unor tineri indreptatiti sa primeasca teren pe Legea 15, care nu au primit. Depistind aceste lucruri, am reusit sa introduc cu forta pe ordinea de zi aceste proiecte, cu oameni amariti care au solicitat de mult terenuri, nu au primit si acum vin in audienta. Au fost foarte multi care au luat peste rind terenuri pentru locuinte, insa eu acum o luna de zile am intrat in posesia acestui tabel, care a fost ascuns".
Viceprimarul a mai vorbit si despre apartamente din doua blocuri din Soseaua Buzaului, din blocurile B34 si B26, carora le-a fost schimbat statutul, in mod ilegal, prin votul CLM, si care din locuinte sociale, au devenit locuinte de inchiriat si, mai apoi, de vindut. Viceprimarul nu se mira insa ca s-a votat o astfel de schimbare a destinatiei in CLM, in conditiile in care, spune ea, in acele apartamente stau oameni care numai la locuinta sociala nu au dreptul: judecatori, procurori, politisti, salariati ai primariei, preoti. Mai mult, a declarat Vasioiu, acestia ar ocupa apartamentele respective fara contract, dat fiind ca au trecut de mult cei cinci ani in care aveau dreptul sa locuiasca in locuinte sociale, asa cum spune legea: "Daca va amintiti, anul acesta a fost o hotarire de CLM prin care doua blocuri construite pentru locuinte sociale au fost trecute de CLM in regim normal de inchiriere, pentru a fi ulterior vindute, lucru interzis de lege. CLM a aprobat acest lucru fara votul consilierilor PD, prefectul a atacat in instanta de contencios, instanta s-a pronuntat foarte tirziu, respingind contestatia prefectului, si nu va spun acum decit atit, ca in acele blocuri locuiesc judecatori, procurori, salariati ai primariei, politisti, preoti. Am tabelul cu numele lor, dar nu-l dau, pentru ca e vorba de persoane si nu vreau sa ma trezesc cu alte lucruri. Ce nu inteleg este de ce nu a solicitat domnul prefect stramutarea acestui proces, tocmai pentru faptul ca printre cei care judecau aceasta actiune in contencios se aflau judecatori, procurori de la nivelul Judecatoriei Tribunalului Braila si Parchetului de pe linga Judecatoria Braila. Stia acest lucru, pentru ca i-am spus eu toate acestea, si a promis ca va cere stramutarea procesului, dar n-a facut-o. Acum, la Curtea de Apel Galati, cu siguranta va pierde procesul".

"Daca ne retragem, ar trebui sa ne retragem cu toata lista"

Date fiind toate aceste nereguli, si inca altele, pe care democratii le-au reclamat de-a lungul ultimilor doi ani, conducerea PD Braila se gindeste sa isi retraga consilierii din CLM. Presedintele PD Horia Vasioiu admite ca acest mod de protest este unul extrem, dar crede ca deja lucrurile au ajuns mult prea departe in CLM, iar abuzurile la care sint supusi consilierii democrati sint sub orice critica. Vasioiu a precizat insa ca decizia nu este atit de simplu de luat, pentru ca trebuie luate in calcul mai multe lucruri: "Unul ar fi ca, daca ne retragem, ar trebui sa ne retragem cu toata lista si asta ar insemna ca urca cei care au obtinut mandate in ordinea locurilor primite, deci PSD, PNL si PRM. Asta ar insemna ca noi nu am mai avea reprezentare deloc in CLM si i-am lasa sa-si faca mendrele acolo. Dar trebuie sa ne gindim la voturile obtinute de noi, peste 20.000 de voturi, la alegerile locale, si asta ar insemna ca ne-am insela electoratul. Pe de alta parte, nu putem sa luam o astfel de decizie numai la nivel local, ci trebuie sa ne consultam si cu conducerea centrala a partidului. Vom analiza aceste posibilitati si vom lua o decizie, in acest sens".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro