Mergi la conţinutul principal

"Imi reprosez faptul ca nu am prevazut destui bani in 2005 pentru repararea strazilor si ca nu am putut pastra Portul la noi"

Primarul Constantin Cibu e de parere ca in anul care a trecut, de cind a fost ales, ar fi putut face mult mai multe pentru municipiu, decit a realizat pina acum. Acesta este totusi multumit ca a reusit sa rezolve macar citeva dintre problemele Brailei si spera ca cetatenii au observat acest lucru: "De cind am fos ales primar m-am axat pe reabilitarea unor drumuri si strazi care nu mai fusesera reparate de peste 30 - 50 de ani. Totodata am reusit sa reabilitam centrul orasului si foarte multa lume e incintata de acest lucru, deoarece acum arata mult mai bine decit inainte. O alta problema, pe care ma bucur ca am rezolvat-o, in sfirsit, e cea a iluminatului public. Astfel, acum avem iluminat public in cartierul Lacu Dulce si in majoritatea cartierului Chercea. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca am modernizat tot iluminatul public in zona centrala a orasului si pe strazile principale". Cibu a mai adaugat ca este multumit si de faptul ca s-a inceput executia canalizarilor in doua dintre cartierele care pina acum nu aveau sistem de canalizare, si anume Chercea si Brailita: "O sa avem, deocamdata, 16 km de canalizare in cartierul Chercea si 7 km in Brailita. Stiu ca nu e de ajuns, insa deocamdata atit putem face. Ma bucur insa ca am reusit sa demaram reabilitarea pietei «Pistruiatul» si a parcarilor din oras. De asemenea, chiar daca acum avem ceva probleme, o sa finalizam si reabilitarea Bulevardului Independentei". Primarul s-a declarat mindru de faptul ca a demarat actiunea de ridicare a trotuarelor strazilor principale din muncipiu, in special a celor de pe B-dul. Al. I. Cuza, care arata acum foarte bine: "Ati vazut cum arata acum trotuarele. Nu poate spune nimeni ca nu arata bine. Din nefericire, nu am acum bani sa torn si un covor de asfalt ca sa fie totul perfect. Oricum, am investit bani si in inlocuirea conductelor de incalzire, am montat din astea moderne, preizolate, asa ca pierderile vor scadea. Lucram si la un sediu nou pentru Serviciul de Evidenta Informatizata a Populatiei. Am lucrat si in directia anihilarii efectelor inundatiilor, dar nu avem cum sa ii multumim pe toti". Constantin Cibu a tinut sa mentioneze ca o reusita a actualei conduceri a Primariei este si organizarea "Zilelor Brailei" vara, intr-o forma care a distrat intr-adevar majoritatea brailenilor.

Imi reprosez faptul ca nu am putut pastra Portul la noi

Primarul considera ca ar fi putut face mult mai multe pentru municipiu si ca, la fel de bine, ar fi putut impiedica si trecerea Portului Braila in administrarea Companiei Nationale "Administratia Porturilor Dunarii Maritime", cu sediul la Galati: "Printre altele, imi reprosez faptul ca nu am actionat cu consecventa pentru marirea ritmului reabilitarii canalizarii si strazilor din cartierul Chercea. Totodata, imi reprosez faptul ca nu am prevazut destui bani in 2005 pentru repararea strazilor si ca nu am putut pastra Portul la noi. Regret si faptul ca nu am intervenit suficient de energic in privinta furtului capacelor de canalizare. Imi pare rau ca in continuare avem o situatie neclara in ceea ce priveste transportul in comun si ca nu am accesat suficiente programe cu finantare externa. La fel de mult imi pare rau ca ziua are doar 24 de ore si nu mai mult". In ceea ce priveste colaborarea cu echipa de la virful CJ, Constantin Cibu s-a declarat multumit de modul in care cele doua administratii au lucrat pina acum: "Pot sa spun ca a fost o colaborare buna cu CJ. Cei de acolo nu ne-au bagat bete in roate si ne-au alocat banii care ni s-au cuvenit, atunci cind a trebuit. Sper intr-o colaborare la fel de buna si de acum inainte".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu