Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Imi reprosez ca reabilitarea drumurilor putea sa se faca deja, daca as fi lucrat cu oamenii care vroiau sa faca ceva in acest sens"

La aproape un an si trei luni de la alegerile locale, vicepresedintele CJ, Gheorghe Chiru, considera ca a facut tot ce ii statea in putinta sa reglementeze situatia drumurilor din judetul Braila, in conditiile in care, dupa parerea sa, nu a gasit ajutorul si intelegerea necesare in cadrul Consiliului Judetean pentru a reusi sa faca ceva in privinta aceasta. Intrebat ce anume crede ca a realizat pina acum in functia de vicepresedinte al CJ, acesta ne-a declarat: "Dupa cum stiti, eu ma ocup de drumurile din judet, si in aceasta calitate pot sa spun ca s-a lucrat in continuu pe aceste drumuri. Din nefericire nu s-a lucrat asa cum as fi vrut eu, deoarece nu au fost bani. Sincer spun ca indiferent cite plumbuiri facem, acestea tot nu sint suficiente, si nu inlocuiesc o reabilitare adecvata a drumurilor judetene. De cind sint vicepresedinte CJ am avut ocazia sa verific fiecare drum din acest judet si nu mai e nevoie sa spun ce am constatat. Starea lor e mai mult decit proasta". Acesta s-a declarat nemultumit de faptul ca, desi a venit de mai multe ori cu propuneri din partea unor firme care s-au aratat interesate de investirea unor sume uriase in reabilitarea drumurilor brailene, de fiecare data a fost luat peste picior si impiedicat sa faca ceva pentru binele judetului: "Mie mi s-au delegat niste atributii privind contactarea investitorilor straini si romani interesati de judetul Braila. Bineinteles fara un angajament oficial, deoarece e nevoie de votul consiliului. Asa ca am incercat sa patrund in adevaratul mediu de afaceri italian, elvetian si, recent, american. Si vorbesc de adevaratul mediu de afaceri, nu de cei mici care bintuie prin Europa si incearca sa traga tepe. Am contactat astfel mai multe firme, care s-au aratat interesate sa investeasca in infrastructura judetului insa, cind am facut propunerile in CJ, au sarit toti impotriva mea. Eu cred ca sint diferite interese si ca banul public e un «curcan gras» si bun de jumulit, dar cei care imi pun bete in roate trebuie sa inteleaga ca nu se mai poate asa. Deoarece, daca nu concesionam drumurile si nu le reabilitam, o sa avem in continuare lucrari de proasta calitate cu termene infime de garantie si tot asa". Chiru a mai adaugat ca de fapt acesta e si singurul lucru pe care si-l reproseaza, in ceea ce priveste activitatea sa din cadrul CJ, si anume ca nu a reusit de un an si ceva sa rezolve problema drumurilor judetene: "Imi reprosez ca treaba asta cu drumurile putea sa se faca deja, daca as fi lucrat cu oamenii care vroiau sa faca ceva in acest sens. Ca de fapt, tot ce am facut pina acum au fost numai cirpaceli, ca de atit au fost bani. Daca vrem sa intram in UE trebuie sa intelegem ca avem nevoie de o infrastructura, iar la noi starea drumurilor e foarte proasta".

"CJ pe primul loc, 25 de locuri libere, dupa care Primaria sau Prefectura"

Totusi, in pofida neintelegerilor evidente dintre el si presedintele CJ, Gheorghe Chiru a apreciat ca la capitolul activitate in beneficiul Brailei, pe locul intii se situeaza CJ, si ca Primaria se afla cu mult sub nivelul consiliului: "Am observat ca cei din Primarie reactioneaza cam de capul lor. De exemplu, modul in care sint folositi banii e unul arbitrar, in functie de majoritatea bazata pe interese care functioneza la momentul respectiv. Dar, intr-o zi, cineva tot o sa arate cu degetul si poate degetul respectiv o sa fie al Parchetului, ca oamenii de acolo isi fac treaba. Dar adevarul e ca e complicat sa lucrezi cu banii publici si se observa asta si in activitatea lor. Daca ar fi sa facem un top, as pune CJ pe primul loc, 25 de locuri libere, dupa care locul urmator si-l poate disputa Primaria cu Prefectura lejer, ca stau la fel de bine la capitolul activitate. In ciuda faptului ca la noi, la CJ, au mai fost niste divergente intre mine si presedinte, eu am stiut sa tin de acelasi bat, iar dumnealui va trebui sa se obisnuiasca cu ideea ca trebui sa tina cont si de parerile altora. Sincer, cred ca daca s-ar face alegeri anticipate in Primarie, nu ar mai iesi nici unul dintre cei trei de acum".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii