Mergi la conţinutul principal

Imagini care dau fiori. Zeci de tuburi de oxigen în fața Secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean

* secțiile Covid-19 ale spitalului sunt aproape pline, iar la ATI Covid-19 toate locurile sunt ocupate * îmbolnăvirile cu virusul SARS-CoV-2 continuă să fie raportate în număr mare

 

Imaginea cu zecile de tuburi de oxigen de la intrarea în Secția de Boli Infecțioase a fost suprinsă weekendul trecut. Alte tuburi erau depozitate lângă zidul unei alte clădiri din curtea spitalului. Recipientele cu oxigen sunt reîncărcate periodic, astfel încât pacienții Covid-19 să primească îngrijirea potrivită în lupta cu virusul. „Facem în așa fel încât să avem asigurat în permanență necesarul de oxigen pentru pacienții care au nevoie de o astfel de terapie”, ne-a declarat managerul spitalului, dr. Delia Râșnoveanu. Potrivit acesteia, secțiile Covid-19 sunt încărcate aproape în totalitate de pacienți. Ieri dimineață, din cele 250 de locuri, 230 erau ocupate. În ceea ce privește situația la Terapia Intensivă Covid-19, toate cele 12 paturi erau ocupate. Râșnoveanu ne-a spus că până acum nu au fost situații ca un pacient care necesita îngrijire în ATI să fie transferat în alt județ, Mai exact, pe măsură ce starea unui pacient o permite, acesta este transferat din ATI pe secție și în locul său e adus un alt pacient.

 

Aproape 200 de noi cazuri Covid-19 în doar 3 zile

Este vorba de zilele de 27, 28 și 29 martie, perioadă în care s-au înregistrat 187 de noi îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit datelor transmise de ISU Brăila, sâmbătă, 27 martie, s-au înregistrat 87 de noi cazuri și 5 decese, duminică, 28 martie, 67 de noi cazuri și 3 decese, iar ieri, 29 martie, 33 noi cazuri. În aceste zile au fost prelevate 214 teste.

În total, de la începutul pandemiei și până pe 29 martie au fost confirmate la nivelul județului Brăila 10.969 și s-au înregistrat 550 de decese. Ieri, în carantină se aflau 240 de persoane, iar în izolare la domiciliu alte 66 de persoane. Precizăm că din totalul de 10.969 cazuri confirmate, 268 sunt din alte județe.

Legat de campania de vaccinare, de la începutul acesteia și până duminică, 28 martie, 30.386 persoane au fost imunizatea la Brăila, dintre care 9.717 și cu a doua doză.

 

Amenzi de aproape 100.000 lei pentru nerespectarea regulilor de protecție

În perioada 26-28.03.2021, polițiștii, alături de jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și polițiști locali, au verificat modul în care sunt respectate măsurile de protecție împotriva răspândirii coronavirusului atât în mijloacele de transport în comun, cât în cele cu regim de TAXI, dar au fost verificate și societăți comerciale, precum marketuri și supermarketuri, stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar și piețe și târguri. În total, au fost oprite în trafic și verificate 651 vehicule, plus alte 2.863 de persoane și a 195 de societăți comerciale. În urma acestor controale au fost aplicate 359 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 92.800 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Poliția reamintește că principalul obiectiv al acestor acțiuni îl reprezintă siguranța cetățenilor, astfel că se vor continua acțiunile destinate prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro