Aleile parcului din cartierul Lacu Dulce, inaugurat cu fast în urmă cu 3 ani, sunt pline de iarbă, iar atunci când plouă abundent aproape jumătate din suprafaţă e inundată. Destinat în special locatarilor din ANL-urile din vecinătate, parcul a fost abandonat de autorităţile responsabile cu întreţinerea lui. Un locuitor din zonă ne-a povestit că o altă problemă o reprezentau vacile aduse la păscut de câţiva vecini din cartier, însă situaţia s-a rezolvat după ce proprietarii au vândut animalele. Localnicii mai spun că la ploi abundente canalizările nu mai fac faţă, iar parcul se inundă. "În momentul în care plouă abundent, se mai scurge şi de la blocuri, se înfundă partea dreaptă acolo şi trece apa câteodată şi de trotuare. E punctul cel mai jos al parcului", zic oamenii.
"Era mai bine dacă aveam un gard care să înconjoare parcul, dar dacă nu au fost posibilităţi... Pompa nu este funcţională momentan, dar urmează să-i dea drumul imediat cum vremea se încălzeşte. Nu a dispărut nimic. Noaptea e vizibilitatea scăzută, felinarele astea nu luminează mult, dar ne ducem mereu, dăm ture de parc, nu ne-a dispărut nimic", ne-a declarat unul dintre poliţiştii locali desemnaţi să păzească, 24 de ore din 24, acest obiectiv.
Un alt locuitor din zonă ne-a povestit că imediat după inaugurarea parcului, vecinii inconştienţi din cartier treceau în fugă cu căruţele prin parc, vrând să mai scurteze drumul spre casă. "Într-o seară, când ieşisem cu câţiva prieteni în parc, am auzit nişte zgomote şi urlete, iar în câteva secunde, de pe câmp au venit în viteză două căruţe. Au trecut direct prin parc, gata-gata să ne lovească maşina. După cum ţipau şi râdeau, sigur erau băuţi. Cred că ăştia care stau la casele astea dărăpănate au fost. Nişte inconştienţi, puteau să fie copii prin zonă şi să dea peste ei!", ne-a spus omul puţin revoltat.
Parcul, situat în pustietate, la marginea cartierului Lacu Dulce, într-o zonă sufocată de gunoaie, a fost inaugurat pe 16 noiembrie 2011. Proiectul a fost implementat prin Programul Naţional de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului. Valoarea totală a lucrărilor de execuţie a fost de 4,5 milioane de lei.