Mergi la conţinutul principal

Iluminatul stradal festiv de la Brăila, lăudat de televiziunile naționale

* într-un reportaj despre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România realizat de PRO TV și difuzat marți seară, iluminatul stradal festiv de la Brăila a fost cotat ca fiind ”poate cel mai spectaculos din țară” * primarul Marian Dragomir s-a arătat bucuros de aprecierile primite din partea mass-media * acesta a ținut să adauge și că iluminatul de la Brăila este unul dintre cele mai ieftine din România

 

Iluminatul de sărbători de la Brăila a atras atenția în acest an și a primit aprecieri chiar și în mass-media la nivel național. Într-un reportaj despre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România, jurnaliștii de la PRO TV au amintit și despre luminile stradale festive din Brăila, catalogându-le ca fiind poate cele mai spectaculoase din țară.

”Iar poate cele mai spectaculoase luminițe festive de stradă se găsesc anul acesta în Brăila”, se precizează la finalul materialului difuzat de PRO TV, marți seară, cu titlul ”Care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din România. Suntem în top 10 Europa”.

Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” și întrebat în legătură cu faptul că luminițele de sărbători de la Brăila au atras atenția în acest an și la nivelul televiziunilor naționale, primarul Marian Dragomir s-a arătat bucuros și a ținut să puncteze că iluminatul din orașul nostru este și printre cele mai ieftine din România.

”Ne bucurăm foarte mult că mass-media din Brăila, dar și din alte orașe, a apreciat iluminatul de sărbători din municipiu și că l-a nominalizat ca fiind poate unul dintre cele mai frumoase din România. Prețul este unul extraordinar de scăzut la nivel național, de doar 400.000 lei și include atât iluminatul de Crăciun cât și pe cel de Paște. Ne pregătim pentru următorul Crăciun cu un iluminat, sperăm noi, la fel de frumos”, a afirmat Dragomir.

Iluminatul de sărbători din Municipiul Brăila a fost aprins pe 1 Decembrie în 2021.

Reamintim că, în 2017 și Asociația Municipiilor din România (AMR) a acordat Municipiului Brăila trofeul de excelență pentru iluminatul public. La vremea respectivă, un juriu format din specialiști în domeniu a decis că sistemul de iluminat stradal din Municipiul Brăila poate fi considerat cel mai performant din țară. Trofeul a fost ridicat de primarul Marian Dragomir, care în discursul de mulțumire a spus că sistemul pe bază de led-uri implementat la Brăila, pe lângă faptul că are un impact scăzut asupra mediului, ajută Primăria să facă economii importante la buget.

Primăria Brăila a încheiat în 2016 un contract pe o durată de 10 ani cu firma ”Luxten”, care s-a obligat să schimbe vechile corpuri de iluminat cu altele noi, pe bază de led-uri, iar apoi să asigure mentenanța sistemului. În cadrul aceluiași contract, este asigurat și iluminatul de sărbători, și iluminatul arhitectural prin care sunt scoase în evidență cele mai frumoase clădiri din oraș. Primăria plătește firmei Luxten câte 4 milioane de lei pe an. Montarea noilor corpuri de iluminat a început în luna martie a lui 2017 și s-a extins treptat în tot orașul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro