Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ilie Nastase spune ca FR de Tenis a cheltuit 700.000 lei pentru organizarea meciului cu Franta

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, a declarat, miercuri, ca forul pe care il conduce a cheltuit in total 700.000 de lei pentru organizarea, la Sibiu, a meciului cu Franta, din primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, adica exact suma solicitata de la Guvern in acest scop.
Nastase respinge astfel acuzatiile aparute miercuri, intr-un articol din Evenimentul Zilei, in care se mentioneaza ca fostul tenisman si directorul general al FRT, Dumitru Haradau, ar fi umflat sumele necesare organizarii intilnirii Romania - Franta. Potrivit articolului, suma totala cheltuita de FRT pentru partida cu Franta ar fi de 450.000 de euro, dintre care aproximativ 200.000 de euro de la Guvern si 55.000 de euro de la Primaria Sibiu, dupa ce in alte situatii costurile de organizare a unei intilniri de Cupa Davis nu au depasit 100.000 de euro.
Presedintele FRT afirma ca singurii bani cheltuiti de federatie pentru acest meci sint cei 700.000 lei (aproximativ 190.000 de euro) primiti prin Hotarire de Guvern special pentru meciul cu Franta. "In proiectul de finantare pe care l-am inaintat la ANS pentru acest meci am trecut exact destinatia banilor, altfel nu am fi primit banii, ca nu ti-i da nimeni daca nu justifici pentru ce ai nevoie. Pentru organizarea meciului - ma refer aici doar la cheltuielile de transport, cazare si masa pentru echipa noastra si cei aproximativ o suta de antrenori din tara care vor asista la meci - s-au cheltuit 75.000 de euro. Au mai fost necesari bani pentru amenajarea salii, aceasta nefiind la standardele cerute de ITF", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ilie Nastase.
El precizeaza ca in federatie nu au intrat alti bani decit cei de la Guvern.
Intrebat daca pentru acest meci s-a cheltuit mai mult decit pentru altele organizate in Romania, Nastase a raspuns: "Da, a costat mai mult, dar asta pentru ca sala nu era asa cum ar fi trebuit si a fost nevoie de cheltuieli suplimentare pentru amenajarea ei".
Meciul de Cupa Davis dintre Romania si Franta va avea loc in perioada 8-10 februarie, in Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii