Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ilie Nastase a demisionat din functia de presedinte al FRT

Fostul tenisman Ilie Nastase a anuntat, marti, ca a demisionat din functia de presedinte al Federatiei Romane de Tenis, informeaza Biroul purtatorului de cuvint al Agentiei Nationale pentru Sport (ANS).
Nastase spune ca principalul motiv al hotaririi sale il constituie o decizie judecatoreasca data in cazul Bazei Sportive Vointa, pe care fostul tenisman dorea sa o transforme in academie de tenis. Un al motiv al demisiei sale este cel legat de faptul ca presa centrala a scris ca FRT ar fi umflat cheltuielile de organizare ale meciului de Cupa Davis dintre Romania si Franta, care a avut loc la sfirsitul saptaminii trecute la Sibiu.
"Demisie - Datorita ultimelor evenimente petrecute in tenisul romanesc, datorita faptului ca nu exista nici o perspectiva reala de a realiza Academia de Tenis Ilie Nastase, pentru care ma zbat de opt ani de unul singur, la care se adauga hotarirea abuziva a Judecatoriei Timis, data de judecatorul Cioaba Emilia, ma declar invins de coruptia din justitia romana", se arata in textul demisiei inaintate de Nastase presedintelui ANS, Octavian Bellu.

Bellu: "Nu l-am putut determina pe Nastase sa se razgindeasca"

Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport (ANS), Octavian Bellu, a declarat, ca Ilie Nastase, care si-a depus demisia din functia de presedinte al FR Tenis, este de neclintit in decizia sa, neputind fi convins sa se razgindeasca.
"Nu cred ca domnul Nastase mai poate fi intors, la cit de hotarit l-am vazut ca e. Am incercat sa gasesc argumente, sa-l conving sa ramina, dar mi-a zis: “Omule, nu mai am nici 35, nici 40 de ani, ca sa astept sa se realizeze Academia de Tenis peste 20 de ani, sa ma judec la infinit, sa primesc toata mizeria asta in fata, desi am vrut sa fac ceva frumos pentru Bucuresti”", a spus Bellu.
Presedintele ANS a afirmat ca, daca in urma decontului, ramin bani necheltuiti din suma solicitata pentru organizarea meciului de Cupa Davis cu Franta de la Sibiu, acestia vor ramine in bugetul FR Tenis. "Am demisia lui Ilie Nastase pe birou, e semnata si inregistrata. Am discutat cu el si problema colaterala a scandalului deconturilor de la Cupa Davis. Eu astept decontul FR Tenis, capitol cu capitol, daca sint mai putini bani cheltuiti decit era estimat, banii oricum ramin in bugetul FR Tenis. Din cei 21,8 miliarde de lei cit este bugetul FR Tenis pe 2008, federatia a luat sapte miliarde pentru acest eveniment. Dupa decont, se trage linie si vedem. Domnul Nastase nu avea cunostinta de sume cerute, cheltuite si era suparat ca a fost implicat in aceste speculatii", a precizat Bellu.
El a adaugat ca scandalul iscat in legatura cu situatia banilor pentru meciul de Cupa Davis va avea urmari neplacute si la alte sporturi. "Pina acum, cind era solicitat pentru a ajuta realizarea unui eveniment sportiv, Guvernul a raspuns prompt, acum probabil vor fi reticente", a spus Bellu.
Octavian Bellu a precizat ca problema alegerii unui nou presedinte apartine FR Tenis: "Ea va rezolva repede aceasta situatie. Ilie Nastase a fost ales intr-o Adunare Generala, tot intr-o AG trebuie sa se ia act de demisia sa si sa se aleaga un nou presedinte".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii