Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ilie Deca alearga de unul singur pentru sefia Finantelor brailene

Ieri, la sediul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, a avut loc prima proba, cea scrisa, a concursului pentru ocuparea functiei de director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Braila, post detinut in prezent, temporar, de Ilie Deca.
Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantul Serviciului de Relatii cu Publicul din cadrul ANFP, Catalina Burcea, la concurs a participat un singur candidat, in persoana lui Ilie Deca. Burcea a precizat ca, "dupa afisarea rezultatelor la proba scrisa (aceasta urmind sa aiba loc ieri dupa-amiaza - n.r.), in termenul prevazut de lege, respectiv 24 de ore, va avea loc cea de a doua proba, care consta intr-un interviu. In momentul de fata (ieri, la ora 15.30 - n.r), domnul Deca sustine proba scrisa".

Drumul catre "promovarea temporara"

ANFP a anuntat concursul pentru ocuparea acestui post in data de 27 septembrie, incercindu-se astfel punerea lucrurilor pe fagasul normal. Adica asigurarea unei conduceri stabile a Finantelor brailene, dupa "fandarile" repetate executate de actualul sef si, totodata, candidat la sefie.
Deca este director executiv al DGFP Braila, promovat temporar in aceasta functie publica de conducere potrivit Ordinului ministrului finantelor publice nr. 1354/2006. Desi demisionase la un moment dat din functie, seful Directiei de Finante s-a razgindit, incercind sa-si recupereze pe cale judecatoreasca functia pierduta. Numai ca, in fata instantei supreme, Deca a pierdut.

Actiune in instanta de rezervare a postului de director

Reamintim ca, potrivit deciziei nr. 2.143 din 8.06.2006 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, Ilie Deca a pierdut procesul pe care l-a deschis, la 31.10. 2005, initial la Curtea de Apel Galati - unde a si cistigat - impotriva Ministerului Finantelor Publice, in sensul ca demisia pe care o inaintase in acelasi an a ramas in picioare: "Admite recursul (formulat de Ministerul Finantelor Publice si Directia Generala a Finantelor Publice Galati - n.r.), modifica sentinta atacata (aceea a Curtii de Apel Galati, prin care se respingea demisia lui Deca - n.r.) si pe fond respinge actiunea".
Deca isi daduse demisia in vara lui 2005, cind Ionut Popescu era ministru al Finantelor si s-a cerut sef la Serviciul "Mari contribuabili", dupa care, la scurt timp, a dat esaloanele superioare in judecata pentru a reveni asupra demisiei sale, ca sa-l reinscauneze sef la Finante, motivind ca ar fi fost determinat sa isi inainteze demisia. Curtea de Apel Galati i-a dat cistig de cauza, printr-o sentinta executorie, insa Deca a fost numit iarasi sef, interimar de asta data, printr-un ordin al ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, in februarie a.c. Pentru aminarea unui eventual concurs pe acest post, Deca a solicitat emiterea unei ordonante presedintiale si a obtinut o derogare, pina la pronuntarea definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Justitie si Casatie. Instanta Suprema i-a respins actiunea, insa abia la finele acestui an - odata cu sustinerea concursului - se va pune in aplicare decizia instantei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii