Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

IGPR si Interpol ancheteaza cazurile Bratu si Mutu

Directorul Departamentului International din cadrul FRF, Florin Prunea, a declarat, miercuri, ca a pus la dispozitia reprezentantilor Inspectoratului General al Politiei Romane si ai Biroului National Interpol documentele in cazurile transferurilor jucatorilor Florin Bratu si Adrian Mutu
Prunea a spus ca singurul document pe care federatia il detine in "cazul Mutu" este acordul de transfer dintre cele doua cluburi. Fostul international a atras atentia ca vor mai urma si alte anchete legate de transferurile unor fotbalisti la cluburi din strainatate. El a precizat ca va avea nevoie de documentele de la gruparile la care s-au transferat respectivii jucatori.
Surse din cadrul FRF sustin ca pe lista transferurilor vizate se afla cele ale lui Ciprian Marica, Razvan Rat, Florin Cernat si Marius Niculae.
Florin Prunea a precizat ca nu au fost facute presiuni pentru musamalizarea cazului Bratu. El a spus ca nu intentioneaza sa demisioneze in cazul in care decizia va fi schimbata de membrii Comitetului Executiv.
Referindu-se la discutiile avute cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, in pauza meciului Steaua-Heerenveen, din 16-imile Cupei UEFA, Prunea a precizat: "Am discutat, este adevarat cu domnul presedinte. Nu am nevoie de sustinerea dinsului, ci de sustinerea colegilor mei"
Conform unui document remis de Galatasaray la FIFA, in care sint prezentate platile facute de gruparea turca pentru transferul lui Bratu, fostul presedinte al FC Dinamo, Ioan Becali, a primit suma de 500.000 de dolari, iar Gheorghe Popescu un milion de dolari. De asemenea, Popescu a mai primit, in numele clubului Rapid, 600.000 de dolari. Direct in contul Rapidului au fost virati 630.000 de dolari, iar gruparea Tractorul Brasov, unde a fost format Bratu, a incasat aproape 20.000 de dolari, reprezentind indemnizatia de solidaritate. Se pare ca singurii bani intrati in contul Rapidului din transferul lui Bratu sint cei 630.000 de dolari.
FRF a deschis o ancheta in legatura cu sumele de bani incasate in urma transferului jucatorului Florin Bratu de la FC Rapid la Galatasaray Istanbul. In urma acesteia, Ioan Becali si Gheorghe Popescu au fost amendati de Comisia pentru acordarea licentei agentilor de jucatori din cadrul FRF cu cite 40.000 de dolari, iar FC Rapid cu 20.000 de dolari.
De asemenea, comisia FRF a decis ca Ioan Becali nu mai poate detine licenta de impresar, din cauza neregulilor comise in transferul lui Bratu. Comisia care a anchetat cazul l-a gasit vinovat pe Becali de incalcarea regulamentelor agentilor de jucatori, reprezentind mai mult de o parte - si jucatorul, si clubul Galatasaray - la negocierile pentru transferul lui Bratu.
Totodata, Becali nu a avut un contract de reprezentare cu Galatasaray, cum este descris in anexa din regulamentul agentilor de jucatori. Nici Gheorghe Popescu nu a prezentat un contract de reprezentare cu Rapid in forma ceruta de regulamentul agentilor de jucatori, in baza caruia s-a prezentat la Galatasaray pentru recuperarea unor sume restante din transferul jucatorului Florin Bratu. FC Rapid a fost sanctionat deoarece a dat dreptul de a fi reprezentat unui agent de jucatori, fara a incheia forma contractuala consacrata de regulamentul agentilor de jucatori.
Gheorghe Popescu a platit, in urma cu o saptamina, suma de 400.000 de dolari reprezentind impozitul aferent milionului de dolari primit de la Galatasaray. Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a afirmat ca, in urma anchetei desfasurate de institutia pe care o conduce, in colaborare cu Garda Financiara, s-a dovedit ca Gheorghe Popescu nu a declarat suma de un milion de dolari primita de la clubul turc. Bodu a mai spus ca, din punct de vedere fiscal, Popescu nu mai are probleme, insa a adaugat ca Parchetul va stabili daca fostul capitan al nationalei va fi acuzat de evaziune fiscala.
Sebastian Bodu a precizat ca ANAF ancheteaza si transferul fotbalistul Adrian Mutu de la Dinamo Bucuresti la Internazionale Milano.
Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a declarat, miercuri, ca ancheta in cazul Bratu se va termina pina la sfirsitul saptaminii. "Ancheta ANAF in cazul Bratu se va termina pina la sfirsitul saptaminii. Atunci sa ma intrebati daca sesizam sau nu pe cineva. La cazul Mutu, ancheta mai dureaza", a spus Bodu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii