Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ieri s-a desfasurat un simpozion medical pe tema cancerului de col uterin

Ieri s-a desfasurat, in Sala de Sedinte a Spitalului Judetean de Urgenta Braila un simpozion medical pe tema rolului infectiei cu virusul HPV in dezvoltarea cancerului de col uterin. Manifestarea stiintifica a fost organizata de Colegiul Medicilor din Braila, prin Departamentul Profesional, coordonat de dr. Dorina Tite, si s-a adresat intregului corp medical, atit din judetul nostru cit si din judetul Galati. Simpozionul a fost prezentat de prof. dr. Virgil Petrache, de la Spitalul Clinic Universitar din Bucuresti, si dr. Mihaela Badea, aceasta prezentind participantilor la dezbateri lucrarea cu tema «Abordarea moderna a patologiei preinvazive a colului uterin».
Dupa cum a afirmat dr. Mihaela Badea, in statistica Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania continua sa aiba cea mai mare mortalitate prin cancer de col uterin din Europa. Dar, in ciuda acestui fapt, statul inca nu finanteaza un program national de prevenire si depistare activa a acestei boli. O alta problema discutata in cadrul smpozionului a fost cea a depistarii tardive a cancerului genito-mamar, subliniindu-se, totodata, ca este foarte importanta si contributia medicilor de familie la depistarea precoce a acestui tip de cancer si colaborarea acestora cu medicii specialisti.
Braila se numara, potrivit sursei citate, printre orasele cu cele mai putine cazuri de deces prin cancer de col uterin, aici inregistrindu-se 1-2 decese pe an.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii