Mergi la conţinutul principal

Ieri, primii fermieri au solicitat subventii europene

In intreaga tara, ieri, a inceput actiunea de solicitare a subventiilor europene pentru anul 2007. Depunerea formularelor cererilor de plata insotite de documentele aferente se face in baza unui grafic, intocmit de specialistii Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA), fiecare fermier fiind instiintat prin posta despre data si ora la care trebuie sa se prezinte. Conform graficului, pentru ieri, au fost programati cite 10 fermieri pentru fiecare comuna in parte. Solicitantii care exploateaza suprafete mai mici de 50 ha au fost planificati pe Centrele Locale APIA, iar cei cu peste 50 ha la Sucursala judeteana.
"Perioada de depunere a cererilor este 1 martie - 15 mai. Noi am facut programarile pina in 1 mai, astfel incit sa avem la dispozitie citeva zile pentru centralizare, transmitere, corectare a unor eventuale greseli, rezolvarea unor probleme care de regula apar pe ultima suta de metri. Depunerea peste termen a cererii va determina o reducere cu 1 % a sumei cuvenite, pentru fiecare zi lucratoare de intirziere. Daca intirzierea e mai mare de 25 de zile, cererea va fi respinsa. Cele 25 de zile reprezinta perioada de toleranta. Pentru 2007, perioada de toleranta a fost stabilita intre 16 mai si 11 iunie", a precizat Doina Jurubita, directorul Sucursalei judetene APIA Braila.

La Braila, APIA a programat 26.000 de fermieri

Graficul intocmit de APIA Braila cuprinde aproape 26.000 de pozitii, respectiv fermieri inscrisi in Registrul Fermelor. "Trebuie sa precizam ca in cazul in care exista producatori care din diferite motive nu s-au inscris in Registrul Fermelor in termenul prevazut de lege, pot face lucrul acesta acum, odata cu solicitarea subventiilor. E nevoie de un telefon la Centrul Local la care este arondata comuna pe raza careia este inregistrat terenul, prin care sa solicite o programare. Tot prin telefon pot cere o reprogramare si fermierii care nu pot respecta planificarea noastra. Motivul pentru aminarea planificarii, insa, trebuie sa fie temeinic", a mai spus Jurubita.
Numerele de telefon la care fermierii se pot programa sau reprograma sint: Centrul Braila - 62.95.41; Movila Miresii - 69.77.88; Faurei - 66.11.70; Viziru - 66.60.63; si Ciresu - 63.85.06.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro