Mergi la conţinutul principal

Ieşirea Marii Britanii din UE sperie Europa

Liderii de la Bruxelles nu sunt de acord cu această condiţie şi vin cu o altă variantă. Ei oferă Londrei o aşa-numită „frână de urgenţă". Prin acest instrument, britanicii pot anula ajutoarele sociale pe o perioadă de patru ani pentru muncitorii migranţi din alte ţări europene. Frâna de urgenţă poate fi activată în cazul în care autorităţile britanice sesizează încălcări şi abuzuri repetate sau dacă serviciile publice nu mai pot face faţă.
„Mecanismul de salvgardare cu privire la accesul la prestaţii sociale nu este destinat să se aplice cetăţenilor UE care lucrează în acest moment în Marea Britranie. Vă asigur că propunerea cu care am venit este justă şi echilibrată", a precizat preşedintele CE, Dondald Tusk.
Liderii europeni vor menţinerea Marii Britanii în Uniunea Europeană. Potrivit presei, Parlamentul European nu va bloca un acord în acest sens, însă nu va sprijini nici toate pretenţiile Londrei. Situaţia va fi tranşată la Consiliul European, care urmează să înceapă peste două zile la Bruxelles. Acolo, David Cameron şi ceilalţi 27 de şefi de stat din Uniune vor negocia, în speranţa evitării Brexit-ului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro