Mergi la conţinutul principal

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la mănăstirea Adam, vine la Brăila

* duminică, de la ora 20.00, la Biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, brăilenii se pot închina la Sfânta Icoană * tradiţionala procesiune este una dintre cele mai ample din ortodoxia românescă şi marchează postul Adormirii Maicii Domnului*

 

În Eparhia Dunării de Jos a devenit deja o tradiţie ca în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, să se organizeze o procesiune cu Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Mănăstirea Adam din satul Adam, comuna Drăguşeni, în parohiile din protopopiatele judeţului Galaţi. Astfel, numai în Galați, procesiunea va ajunge în 140 de parohii. Deși nu era în programul inițial, Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni va ajunge duminică, 8 august, ora 20.00 și în Brăila, mai exact la Biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din centru. De la miezul nopții va începe Sf. Liturghie, iar slujbele vor ține până la ora 6 dimineața, după cum am aflat de la Protopopiatul Brăilei.

Procesiuneasiunea se va încheia în ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, duminică, 14 august, cu revenirea icoanei la Mănăstirea Adam. Tot în ajun, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian va oficia slujba privegherii şi cea a Prohodului Maicii Domnului

Despre icoana Maicii Domnului se spune că este făcătoare de minuni şi reuşeşte să aducă ploaia în vremuri secetoase.

”Mama cerească şterge lacrimile mamelor care-şi plâng copiii, ale copiilor fără de mamă şi ale bătrânilor singuri. Câtă lumină aduce în ochii înţelepţilor noştri vârstnici, tineri de vârsta a treia! Ei îşi aduc aminte din copilăria lor de procesiunea cu icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, Izbăvitoarea de secetă. (...) Umblă Maica două săptămâni, vindecă, bucură, întăreşte şi linişteşte”, a transmis arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian Crăciun.
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam se află în Eparhia Dunării de Jos de la mijlocul secolului al 16-lea. Sfânta icoană a stat la temelia înfiinţării unui schit şi apoi, în anii 1652 – 1653 a bisericii lui Adam Movilă, actuala Mănăstire Adam.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro