Mergi la conţinutul principal

UPDATE Iarnă cu probleme la Brăila. Drumuri județene și naționale blocate. Localități fără curent

 UPDATE ORA 16.15 Autoritățile județene au anunțat că echipele de intervenție au reușit să remedieze avariile provocate de vremea rea, iar la ora 16.00 toate localtățile din județul Brăila erau alimentate cu energie electrică.

 

UPDATE ORA 15.00 Informare ISU Brăila. Situație drumuri naționale: -  începând cu ora 09.30 s-au închis circulației rutiere DN 22 -Brăila - limită cu județul Buzău, și DN 23 Brăila - limită cu județul Vrancea;
- pe celelalte drumuri naționale se circulă în condiții de iarnă. Se menține restricția traficul rutier cu masa totală maxim admisă peste 7,5 tone pe celelalte drumurile naționale din județ;
- s-a intervenit cu31 utilaje (autobasculante cu lamă şi răspânditor) și au fost împrăștiate 200 tone material antiderapant;
- la 10.45 cele cinci autovehicule de pe DN 23 Braila – Focsani, care au rîmas blocate între localitățile Corbu și Gulianca din această dimineață, au fost deblocate. Persoanele au fost îndrumate către localitatea Măxineni.
    
Situație drumuri județene:
    - blocate:
- DJ 203 – Ulmu – Făurei – Jirlău – Galbenu;
- DJ 203 A – Galbenu - Vișani – Câineni Băi;
- DJ 203 T -  Jirlău – Vișani.
    - cu circulația îngreunată:
        - DJ 202 A – intersecția DJ 202 D – Gulianca;
        - DJ 202 H -  Gradiștea – Maraloiu;
- DJ 221 – Cazasu – Romanu – Gemenele – Rîmnicelu – Șuțești.
    S-a acţionat pe diferite sectoare de drumuri județene cu 17 mijloace (autobasculantă cu lamă și răspânditor – 6, încărcător frontal – 2, autogreder – 3, buldoexcavator – 6) și s-au împrăștiat 470 tone material antiderapant (nisip și sare).   

Suplimentarea filtrelor de restricționare și de informare a traficului, filtre mixte formate din jandarmi și polițiști, în zonele:
- intersecția DN 21 cu DJ 21 - de informare și dirijare a circulației, un jandarm și un polițist;
- DN 21 (Petrom Lacu Sărat) - de informare și dirijare a circulației, un jandarm și un polițist;
- localitatea Măxineni:  două filtre mixte pentru restricționarea traficului formate din doi jandarmi și doi polițiști;
- intersecția DN2B cu DJ211 (Bordei Verde) - de informare și dirijare a circulației, un jandarm și un polițist;
- ieșirea din municipiul Brăila pe DN 22 – Braila – Rm. Sărat și DN 23 – Brăila – Focșani pentru restricționarea traficului pe cele două drumuri naționale formate din patru polițiști.
    Localitatea Mărtăcești nu este alimentată cu energie electrică. Se intervine pentru realimentare.
La ora 10.20 Garda de intervenție Făurei a intervenit cu o șenilată 8x8, o ambulanță SMURD pentru preluarea unui pacient dializat din localiatatea Vișani. La ora 12.05, pacientul dializat a fost predat la Făurei unui echipaj BGS pentru transport la Brăila.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Conform situației transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” al județului Brăila, în această dimineață, pe toate drumurile naționale se circula în condiții de iarnă, însă situația a impus instituirea unor restricții. Incepând cu ora 07.00 a fost restricționat traficul rutier cu masa totală maxim admisă peste 7,5 tone pe toate drumurile naționale din județ. Începând cu ora 09.30 se închide total circulația rutieră pe DN 22 Brăila - limită cu județul BZ, și DN 23 Brăila - limită cu județul VN.
Mai multe drumuri județene au fost blocate de zăpadă. Este vorba despre:
- DJ 203 – Ulmu – Făurei – Jirlău – Galbenu;
- DJ 203 A – Galbenu - Vișani – Câineni Băi;
- DJ 203 T -  Jirlău – Vișani.
        - cu circulația înfgreunată:
        - DJ 202 A – intersecția DJ 202 D – Gulianca;
        - DJ 202 H -  Gradiștea – Maraloiu;
- DJ 221 – Cazasu – Romanu – Gemenele – Rîmnicelu – Șuțești.
Poliția a instituit filtre de informare pe drumurile naționale, după cum urmează:
- DN 2B în orașul Ianca spre localitatea ieșire localitatea Ianca intersecția cu DJ 221 - filtru de informare cu privire la folosirea rutei ocolitoare DN 2B - Buzău,
- DN 22 - Grădiștea traficul este blocat în totalitate către județul Buzău;
- DN 22, la intrare în localitatea Cazasu - filtru de informare cu privire la faptul că se circulă în condiții de iarnă pe acest sector de drum;
- DN 2B, în localitatea Surdila-Greci - filtru de informare cu privire la faptul că spre județul Buzău se circulă în condiții de iarnă;
- DJ 203 – Făurei - filtru de informare cu privire la faptul că spre județul Buzău se circulă în condiții de iarnă.

La ora 02.00, echipajul SMURD din cadrul Gărzii de intervenție Făurei a preluat o femeie gravidă din localitatea Jirlău care a fost predată în siguranță la Făurei echipajului Serviciului de Ambulanță Județean Brăila care a transportat-o la maternitatea brăila. Pentru siguranța gravidei, pe timpul misiunii ambulanța SMURD a fost însoțiță de un utilaj al Primăriei Jirlăi, ATPVM-ul și șenilata 8x8 ale ISU Brăila.

Până la ora 8.00 nu erau autovehicule cu persoane blocate pe drumurile naționale sau județene.

Localități fără curent electric

În această dimineață, 19 localități din județul Brăila nu erau alimentate cu energie electrică din cauza rețelelor afectate de viscol. În total, erau 5.000 de consumatori afectați, din localitățile Odăieni, Chioibășești, Chichinețu, Berlescu, Perișoru, Târlele Filiului, Ionești, Batogu, Comăneasca, Urleasca, Țepeș Vodîă, Movila Miresii, Esna, Gemenele, Găvani, Avântul, Rămnicelu și Horia.
Se intervine cu patru echipe ale Electrica Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro