Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iar nu au ajuns banii pentru utilaje agricole

Comisia special constituita la nivelul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila, pentru verificarea si aprobarea cererilor privind acordarea de subventii in vederea achizitionarii de tractoare si utilaje agricole conform HG nr. 276/2005, a finalizat selectia dosarelor. Au fost aprobate toate cele 8 cereri ce au vizat achizitia a 8 tractoare, cu o valoare a subventiei de 3,47 miliarde de lei si doar 4 cereri ce au vizat achizitia a 8 utilaje, din cele 17 cereri depuse ce au vizat achizitia a 31 de utilaje.
Executivul a decis, luna trecuta, suplimentarea cu 15 milioane RON (150 miliarde de lei vechi) a fondurilor alocate pentru achizitionarea de echipamente agricole noi, prin Programul privind sprijinirea producatorilor agricoli. Suma se adauga fondurilor de 250 miliarde de lei, acordata conform HG nr. 276/2005 In luna aprilie ac.
Din cele 15 milioane RON alocate la nivel national, judetului Braila i-au revenit 401.900 RON (4, 01 miliarde de lei vechi). Pe echipamente, suma trebuia cheltuita la nivel de judet, astfel: 350.000 RON (3,5 miliarde de lei) pentru achizitia de tractoare pina in 77 CP si 51.900 RON (519.000 milioane de lei vechi) pentru masini si utilaje agricole.
In aprilie, plafonul alocat judetului nostru a fost de 11,93 miliarde de lei, iar fermierii braileni au depus cereri de achizitie pentru: 13 tractoare mici, 4 tractoare mari, 3 combine si 52 de masini agricole,
insemnind, pluguri, semanatori, cositoare, masini de tocat, grape
etc. In limita fondurilor disponibile au fost aprobate doar cererile
pentru: 9 tractoare, din care 2 de mare putere si 7 de mica putere, 2
combine si 15 utilaje. Una peste alta au fost solicitate 65 de echipamente, dar au fost aprobate doar 26.




Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii