Mergi la conţinutul principal

Ianca se mobilizează pentru refugiații din Ucraina

* inițiativa de a venit în ajutorul vecinilor ucrainieni îi aparține lui Ștefănuț Emil Dragomir, directorul Liceului ”C. Angelescu” Ianca * cetățenii orașului se organizează în aceste zile pentru a strânge ajutoare pentru refugiați

 

Comunitatea locală din orașul Ianca vine în ajutorul ucrainienilor care fug din calea războiului. La o zi după ce Rusia a invadat Ucraina, prof. Emil Ștefănuț Dragomir, directorul Liceului Teoretic ”Constantin Angelescu” Ianca a postat pe contul de Facebook un mesaj privind strângerea de ajutoare pentru refugiați, iar la scurt timp au început să apară mesajele cu oameni care se oferă să cazeze cetățeni din Ucraina. Ulterior, pentru a centraliza donațiile, pe Facebook a fost creat grupul ”Ianca, alături de Ucraina”. Directorul Emil Ștefănuț Dragomir a mers în weekend în vama din Isaccea pentru a vedea cu ce pot ajuta cei din Ianca.

”O parte din cetățenii din Ianca mi-au comunicat că sunt dispuși să le asigure cazare și masă refugiaților, iar mulți vor să doneze diverse produse. Momentan suntem în faza de organizare. Am mers în weekend la vama din Isaccea și am văzut că autoritățile s-au organizat bine. Ne-am înscris pe o listă de așteptare și în momentul în care nu mai fac față pot să ne contacteze. De asemenea, am vorbit pentru a trimite ajutoare la Cernăuți, ar fi acolo câteva școli care au nevoie de sprijin. În weekend, în vamă, când am ajuns eu acolo, nu era o imagine prea fericită. Am stat vreo o oră jumătate, timp în care bacul a trecut vreo 3-4 ori și la fiecare tură aducea câte 50-60 de ucrainieni. Copii, mămici, erau și bărbați. Din ce am înțeles, majoritatea erau în tranzit dar erau acolo oameni cu autocare, cu microbuze, pregătiți să îi preia și să îi ducă unde au nevoie, oameni care le ofereau chiar și o masă caldă, ne-a povestit Emil Ștefănuț Dragomir.

Acesta ne-a precizat că a luat inițiativa de a veni în sprijinul refugiaților pentru că pur și simplu ”nu poți să stai deoparte în astfel de situații”. De asemenea, și elevii Liceului ”C. Angelescu” Ianca s-au arătat încântați să îi ajute pe cetățenii din Ucraina.

Precizăm că de la începutul războiului întreaga comunitate din Brăila s-a mobilizat pentru a venit în sprijinul refugiaților, de la simpli cetățeni și ONG-uri la antreprenori (hoteluri, restaurante, pizzerii etc.) și autorități locale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro