Mergi la conţinutul principal

Ianca reia procedura pentru sistemul «big-brother»

Primăria din Ianca a reluat procedura de achiziţie publică pentru proiectul de realizare a unui sistem de supraveghere a spaţiilor publice de tip "big-brother". Asta după ce procedura lansată în vara anului trecut a fost anulată în urma contestaţiilor formulate de o parte dintre ofertanţi. Potrivit celui mai recent anunţ publicat zilele acestea în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) deschiderea ofertelor este programată chiar la finele acestei luni. Este vorba despre un contract ce vizează procurarea de echipamente şi materiale necesare realizării sistemului de supraveghere video, instalarea şi montajul acestora pe stâlpi aparţinând Consiliului Local Ianca şi Electrica Muntenia, amplasati pe domeniul public. Camere video vor fi montate în oraşul Ianca în localitatea Perişoru, în localitatea Plopu şi în localitatea Oprişeneşti. Contractorul va trebui să facă şi reţeaua de fibră optică, precum şi să amenajeze un dispecerat într-un spaţiu din clădirea Primăriei Ianca. Noua valoare pentru întreg contractul este de aproape 1,12 milioane lei fără TVA, cu câteva mii de lei mai mult decât la precedenta încercare de atribuire. Ca şi data trecută, firmele interesate de contract trebuie să constituie o garanţie de participare cu menţiunea că în cazul în care operatorul economic depune contestaţie la CNSC (Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor) şi aceasta este respinsă, autoritatea contractantă va reţine contestatorului din garanţia constituită conform procedurii prevăzute în OUG 34/2006 actualizată, privind achiziţiile publice. De asemenea, firma câştigătoare va trebui să constituie o garanţie de bună execuţie, însemnând 10% din valoarea fără TVA a contractului. Vor fi admişi la procedură ofertanţii care fac dovada că a executat în ultimii 5 ani lucrări similare în valoare de cel puţin 1.000.000 lei fără TVA.

Revenind la anunţul publicat de Primăria Ianca în SEAP (Sistemul Electronic de achiziţii puublice) tipul procedurii alese pentru atribuire este "cerere de ofertă" cu unic criteriu de atribuire "preţul cel mai scăzut". Data limită de depunere a ofertelor expiră vineri, 31 ianuarie, ora 9.00, urmând ca două ore mai târziu să fie deschise ofertele. Aşa cum am spus, contractul se înscrie într-un proiect finanţat din fonduri comunitare, este vorba despre Programul Operaţional Regional - POR.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro