Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ianca informatizata

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a inaugurat, ieri, in orasul Ianca, Reteaua Electronica a Comunitatii Locale (RECL) din proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere". Lansarea retelei a avut loc in prezenta secretarului de stat din cadrul MCTI, Constantin Teodorescu.
Reteaua Electronica Ianca are cea mai complexa configuratie dintre toate retelele realizate in cadrul proiectului "Economia Bazata pe Cunoastere" in zona de sud-est a tarii. In total, au fost conectate la Internet de mare viteza cinci scoli gimnaziale, sediul primariei, al bibliotecii publice si al Punctului de Acces Public la Informatie (PAPI). Solutia de conectare intre scoala principala, primarie, biblioteca si PAPI este fibra optica, latimea de banda fiind de 512 Kbps. Cele patru scoli partenere, aflate in satele apartinatoare orasului Ianca, sint conectate la retea prin intermediul unei solutii radio.

Investitia depaseste 620.000 de lei, pentru judetul Braila

Alaturi de orasul Ianca, in judetul Braila mai sint informatizate, prin proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere", comunele Marasu, Bordei Verde si Mircea Voda. Investitia proiectului in judetul Braila se ridica la peste 620.000 RON (sase miliarde de lei vechi) si consta din 84 desktop PC-uri, 12 servere, 20 switchuri, 20 UPS-uri, 4 camere foto, 4 copiatoare, 8 imprimante, 4 multifunctionale, 4 scannere, 8 webcam-uri si 12 videoproiectoare. MCTI asigura, de asemenea, formarea constanta in domeniul IT&C a celor doi angajati ai fiecarei retele electronice din proiectul Economia Bazata pe Cunoastere, respectiv managerul si administratorul IT. De asemenea, acestia au dobindit cunostinte de marketing, comunicare si dezvoltare locala, in cadrul unor sesiuni intensive organizate de minister, care ii vor sprijini in promovarea Retelelor Electronice pe plan local.

Din decembrie, toate retelele sint functionale

Incepind cu luna decembrie, toate cele 255 de Retele Electronice ale Comunitatilor Locale realizate in cadrul proiectului Economia Bazata pe Cunoastere vor fi deschise publicului larg, oferind servicii de baza si cu valoare adaugata pentru dezvoltare durabila: servicii publice furnizate prin mijloace electronice, educatie asistata de computer, gestionarea afacerilor cu ajutorul computerului, precum si acordarea de finantari nerambursabile pentru stimularea intreprinderilor mici si mijlocii si utilizarea tehnologiei in dezvoltarea afacerilor.
Prin proiectul Economia Bazata pe Cunoastere - initiativa a MCTI, institutia care coordoneaza proiectul din anul 2005 - se instaleaza in aproximativ 20% din mediul rural si mic urban Retele Electronice ale Comunitatilor Locale. De proiect beneficiaza peste 1.800.000 de cetateni din comune, sate si orase sub 30.000 de locuitori.
Proiectul este finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, avind un buget total de 69,4 milioane dolari.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii