Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ia dolaru' si miliARDE-I, frate!

Am vazut simbata trecuta in ziare o stire care anunta ca numarul miliardarilor in dolari de pe planeta Pamint a ajuns la 793. Un pic mai jos citesc ca acest numar s-a imbogatit, ca sa zic asa, cu 102 insi, comparativ cu anul 2004.
Daca m-ar fi pus conducerea ziarului sa scriu aceasta stire anul trecut, pe vremea asta, as fi inceput prin a ma intreba cum arata un miliardar in dolari. Da' nu in poze, ca m-am saturat de revista Forbes. Intr-adevar, anul trecut pe vremea asta noi, romanii, nu puteam raporta nici un miliardar in dolari la revistele care se ocupa cu astfel de statistici enervante. Intre timp, Tiriac senior a strins din smochina cit sa aiba in portofel, in conturi sau sub saltea mai mult de 999.999.999 de dolari. Sta bine-mersi in "Top 300", asa cum sta si Andreea Marin cu Banica jr, asta pina la palma contrarie. Strainasii de prin America au insa miliardari cit sa umple ochi cinci autobuze ale Braicar, mai exact 331 de baieti. Nu este cazul sa-i plingem, pentru ca oricum nu ne-am lipi nici macar la un parai rupt in doua. Se stie doar ca astia care au lovele cu basculanta fac alergie, le apar bubite pe fata daca le spui cuvinte ca "money", "milioane", "da", "sponsorizare" sau "pomana". Problema care ma framinta in acest moment, in care mi-as fi dorit sa stau si sa numar caramizi de parai decit sa scriu la ziar, este cum de s-au inmultit miliardarii in dolari? 102 numai intr-un singur an? Da' ce serviciu au astia, bai frate? Ei chiar nu au cheltuieli, nu au rate, nu pleaca si ei in concediu, nu fumeaza, nu beau si ei o bere? Bun, si-atunci cum de au reusit sa puna atita banet deoparte? Refuz sa cred ca sint la fel de supergenerosi ca Tiriac senior. Mai degraba cred ca astia se imbogatesc in timp ce noi dormim, ca sa nu zic, totusi, saracim. Si zic chestiunea asta grava, pentru ca daca intr-un an de zile, 102 insi s-au imbogatit, ar trebui ca numarul persoanelor sarace sa scada, nu-i asa? Caci, sa zicem, daca din 1.000 de insi, 102 raporteaza ca s-au facut miliardari in dolari, teoretic ar trebui sa mai ramina 898 de flacai care mai au de muncit & agonisit pina sa poata afirma si ei ca-s bastani. Numa' ca nu stiu cum se face, da' lucrurile stau taman pe dos: cu cit apar mai multi miliardari in dolari, cu atit creste si numarul saracilor. Domnu' Tiriac, ia uita-te un pic in portofel la matale: nu cumva sint acolo si banii nostri? Pai, vezi, bai mustaciosule?!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii