Mergi la conţinutul principal

Huligani în loc de terorişti

A doua zi la Euro2016 a fost marcată de confruntarea violentă dintre suporterii Rusiei şi cei ai Angliei. Duelul dintre cele două părţi începuse încă de joi, însă în ziua meciului s-a intensificat. Incidentele au continuat şi în stadion, la finalul partidei, atunci când galeria Rusiei a intrat peste cea a Angliei. Se pune întrebarea: cât de eficiente au fost măsurile de securitate ale poliţiei franceze dacă un fan rus a intrat cu un pistol pe stadion? E vorba despre un pistol de semnalizare, cu care posesorul a trimis o torţă peste întreg stadionul, direct în mijlocul galeriei Angliei.
Bilanţul întregii zile şi a nopţii care a urmat este: un englez în stare gravă, 34 de suporteri răniţi şi 8 arestări.
Cuvântul „Ruşine" a revenit în presa franceză şi engleză după incidentele de sâmbătă. „Franţa în faţa huliganilor", titrează Le Parisien/Aujourd'hui en France după „scenele de o violenţă incredibilă", difuzate de televiziuni şi pe reţelele sociale. The Sunday Telegraph îşi exprimă şi el „ruşinea" şi îi acuză pe „suporterii care produc dezordine".
UEFA a anunţat că a deschis o procedură disciplinară şi anchetează evenimentele de la Anglia - Rusia în vederea luării măsurilor care se impun. Un anunţ în acest sens va fi făcut cel târziu mâine.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro