Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hramul parohiei "Sfintul Andrei" din Radu Negru - Mogador

Credinciosii din cartierul Radu Negru - Mogador participa, astazi, la hramul ctitoriei lor, aflata la doi pasi de Scoala nr. 31 "Mihai Viteazul". Micuta capela, ridicata in anul 2000, s-a dovedit, an de an, neincapatoare pentru sutele de crestini veniti sa se roage Lui Dumnezeu si sa aduca darurile lor la Altar, pentru binecuvintare. Sfinta Liturghie va fi oficiata, ca in fiecare an, de preotul paroh Vasilica Popescu, prin a carui purtare de grija vor fi distribuite celor prezenti la slujba nu mai putin de 300 de pachete cu alimente, in special mincaruri de post. De Sfintul Nicolae, parohia "Sfintul Apostol Andrei" va aduce bucurie altor 20 de familii sarace, care vor primi alimente - zahar, ulei, faina etc. - si binecuvintarea parintelui Popescu. Alti enoriasi vor primi sprijin de Craciun.
Infiintata in anul 1996, parohia din cartierul Radu Negru - Mogador isi desfasoara activitatea din anul 2000. Primaria acordase, initial, un loc pentru constructia noii biserici la intersectia strazii Mircea Voda cu Chisinau dar, intrucit era impropriu demararii proiectului, CLM a aprobat un nou amplasament, cel actual, in apropiere. Lacasul sfint va fi ridicat pe un teren de 600 mp, va avea 30 de metri lungime, 16 metri latime (la absidele altarului) si circa 17 metri inaltime. Proiectul constructiei a fost intocmit de firma "Proiect" SA Galati, cu aprobarea Episcopiei Dunarii de Jos si a Ministerului Culturii si Cultelor. Noua biserica va fi realizata in stil traditional bizantin, cu influente romanesti si va avea trei turle. Valoarea initiala a proiectului a fost de 10 miliarde de lei.
Pina in prezent, parohia "Sfintul Apostol Andrei" a reusit sa ridice o capela, in care sa se poata oficia slujbele religioase. Cit despre ctitoria propriu-zisa, aflata alaturi, aceasta a fost construita pina la 4,5 metri inaltime. Anul acesta, nefiind disponibile decit foarte putine fonduri - circa 200 de milioane de lei in total -, s-a reusit extinderea armaturii edificiului. Printre binefacatorii de la "Sfintul Andrei" pot fi amintiti Primaria Brailei (50 de milioane de lei alocate numai in 2005) si Geta Nanu, care a contribuit, pina in prezent, cu aproape 700 de milioane de lei (40 de milioane numai anul acesta). Desi saraca, parohia din Mogador a strins alimente, imbracaminte si bani pentru sinistratii din Umbraresti si din alte localitati galatene. Acum are, la rindu-i, nevoie de sprijin, pentru continuarea lucrarilor de constructie. Parintele Popescu face apel la darnicia brailenilor, pomenindu-i in rugaciunile sale pe "binefacatorii sfintului lacas".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii