Mergi la conţinutul principal

Hramul Manastirii Lacu Sarat

Manastirea Lacu Sarat, cea mai noua obste monahala din judetul Braila si din toata Eparhia Dunarii de Jos, isi serbeaza miine ocrotitorul spiritual, pe Sfintul Mare Mucenic Pantelimon - vindecatorul suferintelor trupesti si sufletesti -, cel care si-a dat viata pentru a-L marturisi pe Hristos. Hramul manastirii incepe inca de astazi, odata cu slujba de priveghere la care vor participa maicile in frunte cu stareta Pantelimona Corjos, precum si duhovnicul asezamintului monahal, parintele Doru Sima. Potrivit unor surse bisericesti, tot astazi, va fi sfintita o capela la unul din caminele de batrini din Statiunea Lacu Sarat. Miine dimineata, incepind cu ora 9.00, PS Casian Craciun, impreuna cu un sobor de preoti braileni si consilieri eparhiali, va oficia Sfinta Liturghie Arhiereasca, inchinata Sfintului Mare Mucenic Pantelimon. La eveniment sint asteptati atit autoritatile locale, cit si credinciosii urbei si ai satelor invecinate, care vor sa ceara sprijin de la Dumnezeu si tamaduire de la Sfintul Pantelimon.
Manastirea "Sf. Mare Mucenic Pantelimon" din Statiunea Lacu Sarat este construita in intregime din lemn, fiind situata la circa 6 kilometri departare de municipiul Braila. Pe 27 iulie 1996, PS Casian Craciun al Dunarii de Jos a sfintit locul pe care se afla asezamintul monahal. Trei ani mai tirziu, Prea Sfintitul, impreuna cu IPS Mitropolit Petru al Basarabiei, au sfintit biserica si au binecuvintat primul corp de chilii ale manastirii, care l-a primit atunci ca ocrotitor pe Sfintul Pantelimon. Adevarata oaza de rugaciune si de reculegere duhovniceasca pentru maicile care traiesc aici, dar si liman sufletesc pentru bolnavii aflati la tratament in statiune, manastirea depune eforturi sustinute pentru construirea unui centru social si de primire pentru pelerini. Inconjurata de un parc de circa 40 de hectare, manastirea ofera liniste si pace sufleteasca tuturor celor care-i calca pragul. Maicile imbina zilnic momentele de rugaciune ce fac parte din rinduiala liturgica, cu munca in atelierul de broderie si in cel de incondeiat oua. Doua monahii au adus arta broderiei bizantine la Manastirea "Sf. Pantelimon", dupa ce au practicat-o la o manastire din Grecia. Alte activitati obisnuite ale asezamintului monahal sint gradinaritul, impletitul si confectionatul micilor suveniruri pentru oaspeti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro