Mănăstirea din staţiunea Lacu Sărat şi-a cinstit, ieri, ocrotitorul spiritual. Sute de credincioşi au participat la slujba de hram, de ziua Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, ocrotitorul celor ce au nevoie de tămăduire şi de ajutor de la Dumnezeu, cel care vindecă bolile trupeşti şi sufleteşti. Hramul sfântului aşezământ a început încă de joi seara, odată cu oficierea Vecerniei. La eveniment au participat maicile de la Mănăstirea "Sf. Mare Mucenic Pantelimon", împreună cu părintele Doru Sima, duhovnicul mănăstirii.
Sfânta Liturghie Arhierească a început vineri, la ora 8.00, în prezenţa feţelor bisericeşti şi a autorităţilor locale, printre care preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Bunea Stancu, primarul municipiului, Aurel Simionescu şi viceprimarul Doiniţa Ciocan. Slujba religioasă a fost oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi eparhiali. Oamenii, sosiţi din municipiu dar şi din satele învecinate, precum şi turişti din staţiune, au ascultat cu evlavie Sfânta Liturghie Arhierească şi au cerut tămăduire prin mijlocirea şi harul Sfântului Pantelimon, a cărui viaţă plină de pilde le-a fost relatată la sfârşitul slujbei. Sutele de credincioşi prezenţi la hramul Mănăstirii "Sf. Mare Mucenic Pantelimon" au luat parte şi la agapa frăţească oferită de obştea mănăstirii cu acest prilej.
Situată la şase kilometri depărtare de municipiu, Mănăstirea "Sf. Mare Mucenic Pantelimon" a fost fondată pe 27 iulie 1996. Biserica mănăstirii este realizată din lemn, în stil maramureşean, cu o turlă-clopotniţă, a cărei înălţime măsoară 24 de metri. La interior, biserica este decorată cu icoane pictate. În 1999, Prea Sfinţitul Episcop Casian şi Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Petru al Basarabiei au sfinţit biserica mănăstirii şi au binecuvântat primul corp de chilii. Tot atunci, mănastirea l-a primit ca ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, care a trăit în vremea împăratului Diocleţian şi a fost considerat ocrotitorul medicilor şi tămăduitor al bolnavilor.
Oamenii vin la acest sfânt lăcaş pentru a-şi tămădui sufletul şi trupul.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.