Mergi la conţinutul principal

Hotii braileni au facut prapad in Spania

Autoritatile judiciare din Spania au retinut 13 braileni ce faceau parte dintr-o grupare specializata in furturi din locuinte si societati comerciale. Operatiunea "VAIVEN", cea in urma careia a fost anihilata banda de hoti, a fost pusa la cale dupa citeva luni de investigatii in peste 70 de jafuri comise in Guadalajara, Madrid, Toledo si Teruel. Gruparea actiona in locuintele si centrele comerciale din cele patru provincii, vizind in principal casele de marcat, automatele de tigari sau aparatele electronice de jocuri de noroc. Cu ocazia perchezitiilor domiciliare au fost ridicate 18 autoturisme de lux, folosite la comiterea infractiunilor, instrumente specifice spargatorilor si cantitati impresionante de bijuterii si aparatura electronica.
Operatiunea "VAIVEN" a fost desfasurata in mai multe zone ce apartin de Madrid si Guadalajara, unde Tribunalul de Instruire din Siguenza (Guadalajara) a dispus efectuarea a 9 perchezitii domiciliare. Interventia in forta vine dupa citeva luni de anchete si a plecat de la un jaf comis in luna ianuarie in orasul Siguenza, care le-a dat de gindit anchetatorilor ca ar putea fi vorba despre o banda organizata. Investigatiile ce au urmat au stabilit apoi ca activitatea infractionala a gruparii era centrata, in principal, in furturi de bani din casele de marcat, aparatele de jocuri electronice si automatele de tigari. Printre obiectivele vizate se numara locuintele, centrele comerciale, barurile si restaurantele din Guadalajara, Madrid, Toledo si Teruel. In urma descinderilor au fost arestati 19 romani, cu virste cuprinse intre 18 si 36 de ani, dintre care 13 sint braileni. Printre ei se rageseste si o fata, de 22 de ani, si un urmarit care se sustragea unei pedepse cu inchisoarea, pentru savirsirea infractiunii de port ilegal de arma alba. Dupa finalizarea anchetei, acesta urmeaza sa fie predat autoritatilor romane, pentru a-si executa sentinta.

Modul de operare

Membrii gruparii nu au putut fi niciodata prinsi in flagrant, deoarece dispuneau de o gama variata de masini puternice, cu care isi asigurau de fiecare data scaparea. In urma perchezitiilor, autoritatile judiciare au confiscat 18 autoturisme de lux, folosite la comiterea infractiunilor.
Hotii operau dupa ce, in prealabil, mergeau cu masinile furate in orasele unde erau amplasate magazinele pe care intentionau sa se sparga, ca sa observe bine zonele, pentru a putea face un plan de atac. Deplasarea se facea cu masinile pe care le furau din curti private sau parcari amenajate si pazite. Pentru asta, sareau gardurile imprejmuitoare si porneau masinile cu chei sau cu cabluri, in asa fel ca proprietarii sa nu auda nici un zgomot. Pentru a duce la bun sfirsit spargerile, autorii se mascau si se inarmau cu surubelnite, patent si obiecte de taiat manual, pentru a putea deschide jaluzelele electrice, usile sau ferestrele locuintelor si societatilor comerciale. In timp ce furau din interior, hotii mentineau contactul telefonic cu un alt membru al grupului, care raminea afara sa urmareasca daca soseau proprietarii sau fortele de securitate.
Din imobilele perchezitionate autoritatile spaniole au recuperat televizoare cu plasma, aparatura electrocasnica, echipamente de calcul, sunet si imagine, GPS-uri, bijuterii, ceasuri, telefoane mobile, ochelari de soare, haine sport si accesorii, bauturi, tigari si instrumentele folosite la spargeri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro