Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hoti deghizati in cumparatori de bauturi

Politistii braileni au reusit sa dea de urma unor indivizi care au comis mai multe furturi pe raza judetului Braila, folosind un mod de operare care a dat de fiecare data rezultate. Doi barbati imbracati in haine de culoare neagra, insotiti de cinci femei cu fuste lungi si bluze de culoare neagra, se opreau la domiciliile unor persoane virstnice si spuneau ca vor sa cumpere bauturi alcoolice. Victimele ii credeau pe cuvint pe "vizitatori", mai ales ca acestia calatoreau cu un autoturism "Toyota Carina" si le dadeau voie sa intre in curtea imobilului. Hotii scoteau din buzunar bancnote de 100 de lei sau dolari pentru a achita contravaloarea bauturilor si urmareau locul unde proprietarul cauta banii pentru a le da restul. In timp ce le distragea atentia proprietarilor, unul dintre hoti intra in imobil si sustragea sumele de bani, dupa care paraseau curtea si plecau cu autoturismul. Dupa ce au comis mai multe furturi si au reusit sa scape de oamenii legii de fiecare data, hotii au fost surprinsi in ziua de 17 martie, chiar in timp ce se pregateau sa mai dea o lovitura.
In jurul orei 16.30, agentii de la Postul de Politie Stancuta, in timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei, au observat un autoturism "Toyota Carina", gri metalizat, cu numarul de inmatriculare AF 682 GD, parcat in dreptul imobilului localnicei Mira B., de 72 de ani. Cind s-au dus la domiciliul batrinei, politistii au identificat sapte persoane, doi barbati si cinci femei, care au afirmat ca se aflau acolo deoarece intentionau sa cumpere bauturi alcoolice. Cele sapte persoane au fost legitimate si s-a stabilit ca acestea sint Florin C., de 30 de ani, din municipiul Craiova, proprietarul autoturismului, Savic C., de 58 de ani, Penelopa V., de 42 de ani, Nisipia B., de 64 de ani, Lucretia V., de 58 de ani, Dirivan Lilica N., de 59 de ani, toti din municipiul Craiova si Filanda T. , de 38 de ani, din satul Valea Ursului, judetul Mehedinti.
Dupa cum ne-a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, subinspector Jenel Sogor, in evidentele IPJ au fost inregistrate trei cauze cu autori necunoscuti, comise de mai multe persoane, folosind acelasi mod de operare.
"Acestea actioneaza pe timp de zi, vizeaza persoane virstnice care nu retin suficiente date de identificare a lor si a autoturismului cu care se deplaseaza, se imbraca la fel, in haine de culoare neagra, se deplaseaza cu un autoturism de culoare gri metalizat, marca straina, patrund in curtea persoanelor vatamate sub pretextul cumpararii de bauturi alcoolice, intentioneaza sa achite contravaloarea bauturilor cu bancnote de cupiura in valoare de 100 lei sau in dolari, urmarind locul unde proprietarul cauta banii pentru a le da restul, dupa care unul dintre ei intra in imobil si sustrage banii", a precizat subinspector Jenel Sogor.
Astfel, la data de 10 februarie 2006, un barbat din satul Lanurile, a reclamat agentilor de la Postul de Politie din localitate ca un grup de femei, neamintindu-si exact cate, a folosit acest mod de operare si i-au sustras din casa suma de 3.600 lei. In ziua de 5 februarie 2008, o femeie din comuna Viziru a ramas fara 1.100 lei dupa ce a primit o vizita neasteptata din partea a cinci femei si doi barbati imbracati in haine de culoare neagra. Pe 21 februarie, un alt batrin din comuna Zavoaia a reclamat ca i s-a sustras suma de 800 de lei, prin aceeasi metoda.
Banuind ca este vorba despre o banda de hoti, oamenii legii au perchezitionat corporal sumar atit barbatii cit si femeile. In interiorul autoturismului "Toyota Carina", au fost gasite bancnote de 10 si 50 euro, 50 de dolari, 10 lei si 100 de lei, precum si doua certificate de inmatriculare de la un autoturism "Ford Tranzit" si unul "Ford Granada", care aparaineau unor membri ai bandei. In portbagajul masinii au mai fost gasite trei bidoane a cite 5 litri cu vin, o sticla cu tuica si un sac in care se aflau peturi goale de cite doi litri. De asemenea, s-a constatat ca autoturismul prezenta avarii usoare, pentru care Florin C. , conducatorul autoturismului, nu detinea autorizatie de reparatie, fapt pentru care a fost sanctionat contraventional si i s-a retinut permisul de conducere in vederea suspendarii. "Activitatile de prezentare pentru recunoastere din grup a celor sapte persoane au dus la indicarea numitelor Penelopa V. , Filanda T., Lucretia V. si a lui C. Savic, ca autori ai infractiunii de furt comise in comuna Zavoaia. Cercetarile continua pentru stabilirea cu exactitate a autorilor infractiunilor cu acest mod de operare si a stabilirii intregii lor activitati infractionale", a adaugat purtatorul de cuvint al IPJ.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii