Mergi la conţinutul principal

Horia Vasioiu ar putea candida in numele liberalilor

Biroul Permanent al PNL Braila s-a intrunit luni seara, pentru a lua o decizie care nu va conta citusi de putin, in ce priveste stabilirea candidatului in Colegiul 2, pentru Camera Deputatilor. Este situatia paradoxala, dar reala, asa cum ne-a descris-o insusi presedintele PNL Braila, Constantin Cibu, care ne-a declarat ca votul colegilor sai nu va conta absolut deloc in ochii centrului, care a decis deja cine va fi candidatul cu pricina: o persoana care nu este membru PNL, care n-a catadicsit nici macar sa faca o cerere scrisa de a intra in partid, ci a facut numai o cerere verbala, astfel incit, daca nu-i ies pasientele, poate sa renunte linistit la calitatea de membru PNL in devenire, ba chiar, eventual, sa sustina ca nu a avut niciodata intentia de a se alatura liberalilor. Este vorba despre Horia Vasioiu, fost presedinte PD, care, de cind a ramas fara partid, incearca sa-si gaseasca un colegiu pentru urmatorii patru ani. De altfel, nu este pentru prima data cind familia Vasioiu incearca sa se agate de PNL, in ideea ca unul dintre ei sa candideze pentru o functie sau alta si sa revina in prim-planul politicii locale, insa, data trecuta, n-a reusit sa intre in tabara liberala, desi se facusera ceva jocuri la centru. De aceasta data, presedintele liberal Constantin Cibu recunoaste deschis ca sansele sint mari ca Horia Vasiou sa fie impus de la centru, chiar daca cei de la Braila nu-l vor: "S-a discutat in cadrul sedintei Biroului Permanent o noua candidatura, in locul domnului Varga, care a renuntat si am analizat 3 posibili candidati: doctorul Stefan Mihailescu, Carmen Ionescu si la solicitarea verbala a domnul Horia Vasioiu de a se inscrie in partid si a candida, am luat in discutie si persoana dumnealui. Cel care a primit cele mai multe voturi a fost domnul Mihailescu, dar decizia noastra nu este definitiva, cei de la centru avind ultimul cuvint". L-am intrebat pe Cibu daca, potrivit statutului PNL, este posbil ca o persoana care nu este inscrisa in partid cu acte, oficial, sa fie luata in discutie intr-o sedinta a conducerii organizatiei judetene, ca posibil candidat, iar acesta a admis ca nu este tocmai statutar, dar nu ar fi prima data cind se intimpla in PNL, daca centrul o cere: "Statutul PNL nu permite asa ceva, dar cum s-a mai intimplat in trecut, se intimpla si acum sa luam in discutie si sa votam astfel de candidaturi. Ca sa fiu sincer, nu am considerat necesar sa fac prea mult caz de faptul ca cererea sa de inscriere a fost una verbala, dat fiind ca stiu ca de la centru va fi desemnat domnul Vasioiu ca si candidat. Nu sint de acord cu aceste lucruri, dar nu vedeti ce se intimpla la ora actuala in PNL, ca sint tot felul de minuni...".
Liderul PNL a admis faptul ca a fost vizitat in week-end, acasa, de catre familia Vasioiu, special pentru a discuta despre dorinta lui Vasioiu de a intra in partid si de a candida pentru parlamentare pe listele liberalilor braileni. Intrebat daca discutia a fost doar despre adeziunea lui Horia Vasioiu la PNL sau si despre a sotiei acestuia, Daniela, Cibu a spus ca nu s-a discutat clar acest lucru, dar banuieste ca si ea va intra in partid, daca Horia Vasioiu va candida in numele PNL.
Potrivit unor surse din interiorul PNL, cind s-au supus la vot cele trei candidaturi, Horia Vasioiu a intrunit zero voturi.
In ce priveste zvonurile cu privire la faptul ca nu Horia Vasioiu, ci Daniela Vasioiu va fi cea impusa de la centru, pentru o candidatura la alegerile parlamentare din partea PNL Braila, Cibu a spus ca asa ceva este exclus.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro