Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hora Unirii doi plus doi la PNL Brăila

Hai să dăm mână cu mână și s-o… ardem împreună! Cam așa s-ar putea rezuma ultimele lucrături marca PNL Brăila. De ce marca PNL Brăila? Pentru că, în sfârșit, am înțeles de ce opoziția, la Brăila, este de căcat. Și nu de ieri, de azi, ci de muuuulți, muuuulți ani! Cam de pe vremea lui Ritzinger, mare șef la liberali și-a lui Manolache de la PNȚ-CD. Cum țărăniștii și acum, după atâta amar de ani, tot și-o trag unii altora, tot așa liberalii brăileni, dar se vede că și ăia de la centru, își măsoară “sulițele” ca să vadă care-i mai tare și mai mare. Între timp, PSD-ul le-o trage cu ea îndoită, cum de altfel și USR-PLUS stă la cotitură să le-o înfingă pe la spate. Sigur, în Brăila, lider mai prost, mai slab și mai nesimțit ca la USR, “nu se mai există”, ca să-l cităm pe clasicul țărănist Ion Diaconescu.

Revenind, zilele trecute am aflat cam ce noi alianțe se fac la liberali. Ei bine, cică au bătut palma așa: Cătălin Boboc, Vasile Varga, Florin Cîrligea, Vasile Cortez și Alexandru Dănăilă... Bă, ej prost, bă, ej nebun? În primul rând, Boboc este cel contestat și răscontestat de Vasile Varga. Sigur, asta înainte să ajungă prefect... Tot Boboc este cel care i-a luat locul lui Alexandru Dănăilă, care s-a zbătut să fie el candidatul la președinția CJ și tot Boboc este cel care i-a stricat toate ploile lui Cîrligea, care a și fost exclus din partid, dar decizia nu a fost validată la Centru. Deh, mai are și Cîrligea susținătorii lui, că doar n-a dat faliment, slavă Domnului! Vasile Cortez se vrea un fel de Octav Cozmâncă al PNL Brăila, dar până una alta se pare că el a cam luat de la toți câte un salariu bunicel... Să-i fie de bine!

Cu alte cuvinte, cei patru care-au bătut palma și-au tras-o unul altuia până la epuizare, până de curând. Dar de ce credeți voi că și-au împreunat forțele? Ca să oprească ascensiunea la vârful PNL în calitate de președinte al singurului deputat al acestui partid, Alexandru Popa. Popa este cel care la locale ne-a fost prezentat de Alexandru Dănăilă ca fiind un tânăr de maaaare viitor și cu maaaare potențial. Popa este cel care până la parlamentare n-a mai fost bun pentru Dănăilă, a devenit de-a dreptul nefrecventabil, dar a devenit foarte bun pentru Boboc. Popa este cel care l-a ajutat pe Boboc să ajungă secretar de stat la Ministerul Muncii. La schimb, Boboc trebuia să nu candideze la șefia PNL și să-l lase pe Alexandru Popa la butoane. Numai că după ce și-a văzut sacii-n car, cică Boboc i-ar fi sucit căciula lui Popa. În fine, cert este că toți au trecut la un moment dat împreună prin patul PNL. Și-acum? Acum au schimbat poziția! Acu' ce să zicem! În războiul ăsta, Alexandru Popa are prima șansă. E deputat, are mulți primari de partea lui, are banu' la teșcherea și “sulița” neuzată de atâtea jocuri. De partea cealaltă avem niște jmecheri care-au sucit-o și răsucit-o în toate felurile și pe toate părțile... (Războiul Sexelor)

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii