Mergi la conţinutul principal

Hocheiul, noua provocare pentru tinerii brăileni

•iniţiativa aparţine clubului Sport Plus Brăila • gruparea sportivă brăileană şi-a asigurat serviciile celui mai valoros fost hocheist român, Cătălin Geru • “Am demarat deja un proiect pe termen lung şi pot spune că semnalele care vin sunt pozitive”, spune Geru • Cuza Sport continuă acţiunea de selecţie, iar informaţii se pot afla la numărul de telefon 0743 164151

 

Un sport nou este pe cale să performeze pe plan local, hocheiul, iar iniţiativa aparţine clubului brăilean Sport Plus. Preşedintele grupării sportive brăilene, Costi Baciu şi-a asigurat serviciile unuia dintre cei mai valoroşi foşti jucători ai României, gălăţeanul Cătălin Geru, care după 38 de ani de activitate ca jucător la Dunărea Galaţi şi la Steaua, participant cu naţionala de hochei a României la 14 Campionate Mondiale, doreşte să obţină aceleaşi performanţe şi ca antrenor, dar nu în oraşul unde şi-a început cariera de sportiv, ci la Brăila, unde s-a mutat de curând.

 

- De ce aţi ales Brăila?

- Pentru simplul motiv că, de curând m-am mutat la Brăila unde sunt două patinoare şi că Sport Plus mi-a acordat onoarea de a face o echipă de hochei. Bază sportivă unde să ne pregătim există, am început demersurile pentru a găsi oameni care să ne susţină, iubitori ai hocheiului şi cred eu că suntem pe un drum bun. Am demarat deja un proiect pe termen lung şi pot spune că semnalele care vin sunt pozitive.

 

- Iniţiativa dumneavoastră a avut priză la copii?

- Da, deja avem 14 copii cu vârste cuprinse între 6 şi 8 ani care deja se antrenează întrun program complex şi printr-o promovare constantă sper să atragem cât mai mulţi. Avantajul nostru este acela că la Brăila avem posibilitatea de a ne pregăti pe gheaţă 12 luni într-un centru comercial foarte aproape de oraş, ceea ce este benefic pentru activitatea noastră.

 

- Când aţi demarat practic acest proiect?

- Am început activitatea în aprilie şi, uşor, uşor, promovând-o, am reuşit să atragem copiii. Pentru că am fost vizibili, mă refer la faptul că baza de antrenament este într-un loc unde vin foarte mulţi brăileni la cumpărături, am atras mulţi copii spre această disciplină sportivă, iar după câteva luni de pregătire am început să participăm la turnee de weekend pentru a le da o motivaţie în plus. Pe viitor ne pregătim să participăm în competiţiile organizate de Federaţia Română de Hochei, însă mai avem multe lucruri de pus la punct.

 

- Cu echipamentul cum vă descurcaţi?

- Noi avem posibilitatea să le oferim echipament celor care sunt la secţia de hochei, dar avem promisiuni din partea FR Hochei că ne vor sprijini şi mai mult în acest sens. În luna decembrie am primit sprijin din zona privată prin intermediul câtorva părinţi. Sperăm ca în 2017 să putem asigura copiilor două rânduri de echipament, unul pentru antrenamente, celălalt pentru jocuri, deşi acestea nu sunt deloc ieftine.

 

- Care ar fi campionatul pentru care vă pregătiţi?

- Pentru cel rezervat copiilor de 10 ani, însă până atunci competiţiile amicale vor fi foarte importante pentru noi. Vom participa la mai multe cupe, pentru că fără o muncă asiduă, care presupune ore de antrenamente şi turnee amicale, nu poţi ajunge să faci o figură frumoasă în competiţiile naţionale.

 

- Credeţi că în timp puteţi obţine rezultate notabile ca şi în viaţa de sportiv?

- Timp de 38 de ani ca sportiv, dintre care 20 la Steaua, am obţinut 16 titluri naţionale, de 17 ori am câştigat Cupa României, am participat cu naţionala de hochei a României la 14 Campionate Mondiale. În 1988, pe când aveam doar 18 ani şi jucam la Galaţi, am fost desemnat cel mai bun jucător al turneului final şi acel moment a fost rampa mea de lansare care m-a propulsat la Steaua. Ca sportiv, am avut mari satisfacţii şi doresc să împărtăşesc cunoştinţele mele celor care vor să facă performanţă în hochei. Aceeaşi ambiţie o am şi ca antrenor. Împreună cu preşedintele clubului Sport Plus, Costi Baciu vrem să construim o echipă de juniori, formată din brăileni, care mai târziu să poată evolua pe prima scenă a hocheiului românesc. Începutul este promiţător şi, pe măsură ce vor apărea şi rezultatele, visul nostru va prinde contur.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro