Mergi la conţinutul principal

Hoții din autoturisme stau la pândă! Nu-ți lăsa mașina pe mâna lor!

* bunurile lăsate din neglijență în mașină, gențile așezate pe unul dintre scaune, ori aparatura cu care este dotat autovehiculul, pot atrage atenția infractorilor * polițiștii recomandă posesorilor de autovehicule să își aleagă cu atenție locul de parcare și să își asigure mașinile, iar bunurile care atrag atenția să nu fie lăsate în interior

 

Autoturismele sunt frecvent atacate de hoți, care încearcă să facă rost de bani și bunuri pe care le pot vinde, astfel că polițiștii vin cu recomandări. Oamenii trebuie să aibă mare grijă unde își parchează autoturismele și să le asigure în mod corespunzător, tocmai pentru ca hoții să fie ținuți la distanță.

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila, bunurile lăsate din neglijență în mașină, gențile așezate pe unul dintre scaune, ori aparatura cu care este dotat autovehiculul (sistem de navigație, cameră video etc.) pot atrage atenția infractorilor.

Polițiștii brăileni le atrag atenția proprietarilor de autoturisme/conducătorilor auto, să nu-și mai lase mașinile descuiate/neasigurate, în scopul prevenirii furturilor din autoturisme și de componente exterioare auto. “Pentru a preîntâmpina comiterea unor asemenea fapte, vă prezentăm câteva cauze și condiții care favorizează acest gen de infracțiuni: neglijența posesorilor de autovehicule, cu ocazia parcării și asigurării acestora; în multe cazuri, posesorii de autoturisme le parchează în locuri neamenajate, nepăzite și neiluminate ceea ce favorizează activitatea hoților; aici se încadrează și posesorii care «uită» la vedere în interiorul mașinii lucruri tentante, ca: genți tip «Diplomat», telefoane mobile, aparatură electronică, poșete de damă; sunt situații în care autoturismele sunt lăsate descuiate; încrederea acordată de unii posesori de autovehicule față de persoane necunoscute; nedotarea autoturismului cu dispozitiv antifurt”, au transmis polițiștii brăileni.

 

Hoții acționează și când mașina este oprită la semafor, așa că trebuie blocate ușile

Pentru a evita comiterea furturilor din mașini, polițiștii recomandă oamenilor să aleagă cu grijă locul unde parchează autovehiculul, fiind de preferat o zonă circulată, bine iluminată sau unde există supraveghere video. Când părăsesc autoturismul, chiar și pentru câteva minute, șoferii sunt sfătuiți să închidă complet geamurile și să asigure portierele. În niciun caz, nu trebuie lăsate la vedere, în interiorul mașinii, bunuri care pot atrage atenția.”Pe perioada deplasării cu autoturismul, acționează sistemul de blocare a ușilor, pentru a evita să-ți fie furate diferite bunuri în timp ce staționezi la semafor, treceri de pietoni etc.; asigură-te că portierele s-au închis după ce ai acționat închiderea centralizată, întrucât infractorii o pot bloca folosind dispozitive electronice; în stațiile de alimentare cu carburanți, nu lăsa mașina neasigurată pe timpul achitării contravalorii combustibilului; când lași autoturismul la spălătorie sau la un atelier auto, asigură-te că în interiorul acestuia nu au rămas obiecte tentante pentru persoanele rău-intenționate;

apelează la o firmă specializată pentru montarea unui sistem de alarmă; de cele mai multe ori costă mai puțin decât paguba suferită în urma unui furt sau a vandalizării autoturismului; nu uita să activezi alarma când părăsești mașina”, se mai arată în comunicatul transmis de la Biroul de Presă al IPJ Brăila.

Oamenii sunt sfătuiți să anunțe poliția imediat ce au observat că au fost victime ale unui furt și să nu aducă nicio modificare locului faptei, întrucât s-ar putea distruge posibilele urme lăsate de hoți. Astfel, va fi mult mai dificilă identificarea indivizilor care au furat bunurile din autoturism.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro