Mergi la conţinutul principal

Hoț de miliarde lăsat în libertate. Din arest preventiv, în arest la domiciliu

* la sfârșitul lunii august, tulceanul mascat care a furat bani și bijuterii de peste 500.000 lei dintr-o locuință din Brăila a fost mutat în arest la domicliu, printr-o decizie a Tribunalului Vrancea * pentru fapta comisă în martie, polițiștii brăileni au efectuat investigații de amploare, iar în iunie, după mai multe percheziții, suspectul de 40 de ani a fost prins și arestat * luna trecută, la Judecătoria Făurei s-a prelungit măsura arestului preventiv, însă, în urma contestației la Tribunalul Vrancea, bărbatul a primit arest la domiciliu

 

Tulceanul mascat care a comis un furt de miliarde dintr-un imobil din municipiul Brăila, prins de polițiștii brăileni după investigații de amploare, a fost mutat în arest la domiciliu prin decizia de la Tribunalul Vrancea. Inculpatul Z.D., de loc din Tulcea și cu domiciliul în Galați, a reușit să fure peste 500.000 lei (5 miliarde de lei vechi n.n.) dintr-o locuință din Brăila, iar acum stă liniștit la domiciliu, având unele obligații impuse.

Suspectul a comis fapta în luna martie, iar în iunie polițiștii au reușit să îi dea de urmă și să îl trimită în arest preventiv. Acum, hoțul de bani este liber, doar că nu are voie să părăsească domiciliul. La jumătatea lunii august, la Judecătoria Făurei, unde se află dosarul, s-a dispus menținerea arestului preventiv, însă în urma contestației inculpatul a fost trimis acasă. “Admite contestația formulată de contestatorul-inculpat Z. D., trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere ( 6 acte materiale), împotriva încheierii din data de 12.08.2022 pronunțată de Judecătoria Făurei. Înlocuiește măsura arestării preventive dispusă față de inculpatul Z. D. cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 24.08.2022 și până la data de 22.09.2022, inclusiv. Impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul situat în municipiul Galați, unde locuiește fără forme legale, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. În caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor stabilite prin prezenta încheiere măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Z. D. de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 20 /18.06.2022 emis de Judecătoria Brăila. Definitivă”, este soluția dispusă în data de 24 august la Tribunalul Vrancea.

 

Arestat după trei luni de la comiterea faptei

Individul acuzat de furtul importantei sume de bani a fost arestat pentru furt calificat, după trei luni de la comiterea faptei. Potrivit datelor transmise de la Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila, în data de 17 iunie, polițiștii brăileni au efectuat nouă percheziții domiciliare pe raza județului Galați. La una dintre locații a fost identificat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Tulcea, domiciliat fără forme legale în Galați, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. “În fapt, în data de 13.03.2022, bărbatul, ar fi pătruns fără drept, purtând o mască, într-un imobil de pe raza municipiului Brăila, de unde ar fi sustras bani și bijuterii, în valoare de 516.000 de lei”, au transmis polițiștii din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila.

Acesta a fost condus la sediul Poliției pentru audieri, fiind ulterior reținut pe baza de ordonanță pentru 24 de ore de polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale. În data de 18 iunie, Judecătoria Brăila a dispus arestarea preventivă a bărbatului, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila. Inculpatul a fost trimis în judecată pentru infracțiunile comise în martie, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Făurei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro