Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hillary Clinton a cerut o ancheta independenta in cazul uraganului Katrina

Senatorul democrat american Hillary Clinton si-a mentinut, miercuri, cererea de infiintare a unei comisii de ancheta independente in cazul dezastrului provocat de uraganul Katrina, apreciind ca insuficienta ancheta interna anuntata marti de presedintele George W. Bush, transmite AFP.
"Nu cred ca administratia trebuie sa se ancheteze singura", a spus Clinton. "Nici presedintele, nici Congresul nu pot desfasura o ancheta obiectiva si independenta, asa cum este necesar", a adaugat ea.
Clinton, care ar putea fi candidatul democratilor la alegerile prezidentiale din 2008, a cerut, incepind de duminica, formarea unei comisii de ancheta independente, dupa modelul celei create dupa atentatele de la 11 septembrie 2001.
"Nu este o joaca. Este necesara o ancheta serioasa, care sa se bucure de increderea americanilor si care sa ne arate ce nu a functionat. Cu cit vom afla mai repede acest lucru, cu atit mai bine pentru noi", a afirmat Clinton.
O comisie a Senatului american a promis la rindul sau ca "va pune intrebari dificile" in propria investigatie privind disfunctiile autoritatilor in cazul uraganului Katrina.
Comisia senatoriala, condusa de republicanul Susan Collins, va avea, joi, o prima reuniune confidentiala cu responsabili din cadrul Departamentului de Securitate Interna. Intrevederea fusese programata initial pentru miercuri, dar a fost aminata cu o zi din cauza funeraliilor presedintelui Curtii Supreme de Justitie, William Rehnquist.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii