Firma Hexi Pharma a fost pusă sub învinuire de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au declarat surse judiciare. Poliţişti de la IGPR au efectuat, vineri, percheziţii informatice în dosarul Hexi Pharma, transmite TVR.
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin ordonanţă, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 52 alin. 3 raportat la art. 352 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, se arată într-un comunicat.
Directorul general al Hexi Pharma şi chimistul angajat al firmei au fost audiaţi de poliţişti.
La sediul IGPR au avut loc audieri în acest dosar şi în cursul zilei de joi, fiind audiaţi mai mulţi angajaţi ai Hexi Pharma.
Gheorghe Piperea, despre Hexi Pharma Avocatul Gheorghe Piperea, a declarat pentru ştirile TVR că, în urma începerii urmăririi penale, poate fi suspendată pe o perioadă de maxim 90 de zile deschiderea procedurii falimentului.
Firma are datorii de peste 20 de milioane de euro. Informaţia apare în dosarul în care compania cere intrarea în insolvenţă.
Datoriile firmei sunt către două offshore-uri din Cipru care ar fi controlate chiar de cel care deţine şi firma Hexi Pharma, Dan Condrea. În cererea de insolvenţă depusă la Tribunalul Bucureşti se mai arată că şi două instituţii ale statului ar avea datorii către această firmă, este vorba despre SRI şi MApN.
Atunci când o firmă intră în insolvenţă persoanele care vor să se constituie parte în proces nu mai au cum să ceară despăgubiri.