Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunarea ne-a oferit o noua portie de emotii, dar si o victorie pretioasa

Ca un facut, in acest tur de campionat suporterii braileni au parte de jocuri pe muchie de cutit, cu mult suspans, insa totul este bine daca se termina cu bine.
Duminica dimineata handbalistele brailene au mai oferit o portie de emotii in prima parte a intilnirii cu CSM Cetate Deva. Oaspetele au profitat de startul ezitant al elevelor profesoarei Alexandrina Soare si au condus ostilitatile pina in minutul 28. Radovici a egalat la 1, Craciun la 2, Luca la 3 insa cursa de urmarire s-a incheiat deoarece formatia vizitatoare cu Tataran si Cartas in prim plan s-a distantat la 6-3 si apoi la 8-4 in minutul 12. Antrenoarea braileana a trimis-o intre buturi pe Gabriela Vasile si treptat HC Dunarea s-a apropiat la doua lungimi de adversara sa, numai ca Petrescu prin dubla realizata a restabilit diferenta de patru goluri in favoarea oaspetelor.
Vasile apara o minge grea de la Tataran si apoi continua cu doua interventii de mare efect aparind o aruncare de la 7 metri si in faza imediat urmatoare se opune cu succes unei aruncari de pe semicerc a Adinei Mitrea, golgetera Devei.
Tomuleanu, Radovici si Moise in doua rinduri reusesc sa restabileasca egalitatea, 12-12 si din acest moment gazdele incep cursa contra cronometru spre cistigarea primei reprize si reusesc chiar sa-si asigure pentru prima data un avans de doua goluri la finalul primei parti a partidei.

Gabriela Vasile si Elena Moise au fost punctele forte ale gazdelor

La primul atac al partii secunde Tomuleanu duce scorul la 15-12 dupa care iese din nou la rampa Gabriela Vasile care pareaza o noua aruncare de la 7 metri. HC Dunarea marcheaza o serie de patru goluri consecutive prin Craciun, Moise si Patru de doua ori astfel ca in minutul 36 se consemneaza cea mai mare diferenta de scor dintre cele doua combatante, 21-14 pentru gazde. Brailencele reusesc sa-si egaleze performanta in minutul 49, cind tabela indica tot o diferenta de sapte goluri, 25-18 dupa care jocul a inceput oarecum sa se echilibreze cu precizarea ca in toata repriza secunda nu a existat nici un moment in care victoria gazdelor sa fie amenintata.
Portarul Vasile are alte interventii de efect, iar Elena Moise este greu de oprit, centrul gazdelor reusind goluri chiar si de la 15 metri.
Daca in prima repriza antrenoarea braileana le-a dat credit in anumite momente ale jocului lui Horobet si Moroianu, pe finalul meciului, dupa eliminarea definitiva a Ramonei Ruscior, cele doua au intrat din nou in teren si au pus umarul la obtinerea victoriei.
Sustinute si de data aceasta din tribuna de o galerie numeroasa HC Dunarea a reusit sa-si treaca in cont cel de al cincilea succes din acest tur de campionat, unul de moral inaintea partidei cu Rulmentul care se va derula joi 19 octombrie la Brasov.
Pentru HC Dunarea au marcat Moise 11, Patru 5, Radovici 5, Craciun 3, Tomuleanu 2, Luca 2, Horobet, Vasile iar pentru CSM Cetate Deva Tataran 8, Cartas 5, Pasca 4, Bordi 2, Mitrea 2, Sovar 2, Petrescu 2, Hatisi.

Declaratii dupa meci:
Alexandrina Soare (HC Dunarea):"Sint bucuroasa ca am mai trecut peste un obstacol, dar multumita ma pot declara doar pentru jocul din faza de aparare si de evolutia portarului Gabriela Vasile. Ca de obicei, fetele au vrut inca de la inceput sa faca o partida buna, dar si de data aceasta au aparut emotiile. Sper ca aceasta victorie sa fie una care sa le motiveze pentru partida din deplasare cu unde unicul nostru obiectiv va fi acela de a da o replica pe masura valoroasei formatii brasovene".
Marian Munteanu (CSM Cetate Deva): "Nu am facut un meci rau insa nu am stiut sa gestionam rezultatul. Nu este admisibil ca unele jucatoare cu experienta sa trateze cu o mare superficialitate anumite perioade ale meciului si sa creada ca doua-trei goluri avans sint de ajuns sa poata cistiga pe terenul uneia dintre cele mai incomode adversare di Liga. Daca ne-am fi concentrat la fel pe toata durata partidei, puteam obtine un rezultat bun la Braila".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii