Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunarea a avut o evolutie oscilanta in partida cu HCM Baia Mare

In etapa a cincea, evolutia formatiei brailene a fost una de infarct, iar motivele nu stau numai in valoarea adversarei, ci mai mult in maniera de abordare a jocului in repriza a doua.
In prima jumatate a meciului totul a mers conform planului si nimic nu lasa sa se intrevada tensiunea ce avea sa domneasca in ultimele minute ale partii secunde.
Gazdele au controlat jocul si au condus in permanenta, iar scorurile inregistrate pe finalul primei reprize confirma acest lucru, 12-7 in minutul 25, 13-9 trei minute mai tirziu, 15-11 la finalul primei parti.
De asemenea, linistea a domnit si in primul sfert de ora al reprizei secunde, handbalistele facindu-si bine meseria pe un fundal demn de cupele europene.
Treptat insa in tabara formatiei gazda s-a petrecut un fenomen neinteles de spectatori. Au inceput ratarile incredibile de la semicerc, patru - cinci mingi care au nimerit barele portii adverse, brese in aparare si o concentrare superficiala pe faza de atac toate acestea avind drept consecinta restabilirea echilibrului, fapt consemnat si pe tabela de marcaj, 22-22 in minutul 51.
Bineinteles ca experienta antrenoarei si interventiile sale asupra echipei au avut impactul scontat. HC Dunarea a mers cap la cap cu adversara sa, avind avantaj de un gol, dar in aceasta perioada s-au mai consemnat alte trei egalitati.
Janina Luca a marcat pentru 26-25 in ultimele secunde si astfel HC Dunarea a reusit sa-si treaca in cont un succes care a urcat-o pe locul al saselea in clasament.
Urmeaza o partida foarte dificila, joi, cu Tomis Constanta, pe care handbalistele brailene trebuie sa o abordeze cu aceeasi determinare pe care au afisat-o in prima parte a meciului cu echipa din Baia Mare si sa speram ca asa va fi.

Publicul spectator poate avea din nou un rol decisiv

De cind a intrat in Liga Nationala HC Dunarea se numara printre putinele formatii din acest esalon care beneficiaza de o atmosfera incendiara creata de suporteri adevarati. Si nu putine au fost momentele in care galeria a fost al optulea jucator al brailencelor avind un rol important in obtinerea unor succese notabile in sezonul trecut.
Dupa ce a facut incalzirea cu echipe mai putin valoroase, HC Dunarea urmeaza sa sustina joi primul test important al turului, cel de pe teren propriu cu Tomis Constanta una dintre formatiile abonate in ultimii ani la cupele europene.
Cu siguranta ca s-au studiat casete cu evolutia constantencelor si ca Alexandrina Soare a conceput citeva scenarii pentru a contracara jocul acestei formatii extrem de omogene si care mai beneficiaza si de aportul antrenorului secund de la lotul national de senioare, Dumitru Musi.
Atmosfera in tabara handbalistelor brailene este foarte buna, ambitiile mari, iar daca va exista aceeasi concentrare in joc pe tot parcursul meciului HC Dunarea va putea sa spere in mod indreptatit la un nou succes, unul la care in mod evident un rol decisiv il va avea si publicul spectator.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii