Formaţia brăileană a bifat cea de-a zecea înfrângere din acest sezon competiţional şi cu siguranţă nu va fi şi ultima deoarece elevele Alexandrinei Soare mai au de disputat meciuri şi cu primele două clasate. HC Dunărea a arătat încă o dată, în faţa propriilor spectatori, că nu-şi găseşte cadenţa, că este o echipă cu multe fluctuaţii în joc şi că forma fizică a handbalistelor nu este una corespunzătoare acestui eşalon. Dealtfel, sunt trei jucătoare de la HC Dunărea, printre ele şi două titulare, cărora clubul trebuie să le procure un echipament ceva mai mare deoarece actualul a "intrat la apă".
Din nou Horjea şi-a făcut numărul şi i-a sfidat pe toţi cei prezenţi prin atitudinea sa din teren. Au fost momente în care pur şi simplu jucătoarea a făcut ce i-a trecut prin cap iar Alexandrina Soare nu a avut nicio reacţie. Faza din minutul 21 când, deşi a văzut-o demarcată la marginea semicercului advers pe Czeczi, Horjea a oprit contraatacul şi i-a pasat mingea unei coechipiere care venea din spatele său, a fost elocventă în acest sens. Dar HC Dunărea nu a pierdut neapărat numai din cauza gafelor, cu voie sau fără voie, făcute de Horjea. HC Dunărea a pierdut pentru că, pe ansamblu, echipa nu mai sperie pe nimeni, este una cu scenarii cunoscute de toate adversarele din campionat. Astfel că problema antrenorului şi remanierea lotului devin imperative. Echipa este susţinută din bani publici, iar spectatorii de la Brăila s-au obişnuit cu handbalul de calitate, ceea ce nu mai este cazul în acest moment.
Ţinând cont de valoarea loturilor, HC Dunărea nu era nici pe departe favorită în acest joc, însă modul în care brăilencele au pierdut disputa cu Corona Braşov, a deranjat. Formaţia brăileană a ţinut pasul cu adversara sa numai în prima jumătate a celor două reprize, după care s-a văzut că suferă atât din punct de vedere fizic cât şi al strategiei de joc. Braşovencele s-au desprins pentru prima dată la două goluri în minutul 13, 8-6 şi la trei în minutul 18, 11-8. Elevele Alexandrinei Soare au făcut multe greşeli tehnice, Horjea a fost mărinimoasă cu adversarele, astfel că gruparea de sub Tâmpa s-a desprins la 15-10 în minutul 29 şi doar reuşita Adei Moldovan a mai adus puţină speranţă în tabăra gazdelor.
Alina Czeczi a adus un plus în atac, însă apărarea a fost la pamânt
Brăilencele au risipit destule mingi pe atacul poziţional, lucru speculat de braşovence şi în primele minute ale reprizei secunde. Odată cu intrarea în teren a Alinei Czeczi, forţa de atac a gazdelor a crescut iar HC Dunărea a început să se apropie de adversara sa. Ba mai mult, în minutul 39, Czeczi a restabilit egalitatea, 19-19, iar Horjea a adus formaţia gazdă în avantaj. Din nou s-a mers cap la cap până în minutul 48, moment al meciului în care, după reuşita Alinei Czeczi, tabela a arătat ultima egalitate, 24-24. Însă două minute mai târziu Corona avea din nou un avantaj de două goluri. Brăilencele au intrat din nou într-o pasă neagră iar Corona, deşi a avut două eliminări într-un interval de doar cinci minute, a marcat de încă trei ori, a dus scorul la 29-24 în favoarea sa şi partida era jucată. Braşovencele au avut şi şase goluri în faţa gazdelor cu două minute înainte de finalul jocului. În repriza a doua, Elena Voicu şi Daniela Raţiu s-au accidentat şi au părăsit terenul de joc purtate pe braţe.
HC Dunărea a pierdut la scor pe teren propriu şi pentru ea urmează o deplasare foarte dificilă la Baia Mare, acolo unde elevele Alexandrinei Soare sunt victime sigure.
Pentru HC Dunărea au marcat, Moldovan 8 goluri, Horjea 6, Czeczi 4, Perianu 3, Gheorghe 2, Safta 1, Brot 1, Boldyreva 1, iar pentru Corona Braşov, Zamfir 7 goluri, Chiper 7, Brădeanu 6, Hotea 5, Apetrei 2, Briscan 1, Pricopi 1, Raţiu 1, Dincă 1.