• acesta este verdictul Tribunalului Brăila din 24 iunie 2019, care consideră nefondată contestaţia depusă de fostul director executiv • decizia nu este însă definitivă
Clubul HC Dunărea a câştigat şi cel de-al doilea proces cu fostul director executiv, Dragoş Chiriţă, cel în care fostul salariat al clubului cerea în instanţă să fie repus în funcţie. Totodată el cerea şi să-şi primească şi drepturile salariale de la data demiterii şi până la repunerea în funcţie. Însă decizia tribunalului din 24 iunie 2019, care consideră contestaţia ca nefondată, nu este definitivă.
Cum s-a ajuns de fapt la acest proces. Adunarea Generală a Asociaţilor a decis, în decembrie 2017, ca toţi membrii din AGA şi Consiliul Director să fie doar membri cotizanţi. Astfel, directorul executiv Dragoş Chiriţă a fost scos din Consiliul Director, iar ulterior s-a decis desfiinţarea acestui post. Iar prin desfiinţarea acestuia s-a făcut o economie de aproximativ 93.000 lei, o treime din întreaga cheltuială salarială cu echipa de divizie, care a fost înfiinţată în vara lui 2018.
“Adunarea Generală a Asociaţilor a decis, în decembrie 2017, desfiinţarea postului de director executiv, fiind astfel făcută o economie de aproximativ 93.000 lei, o treime din întreaga cheltuială salarială cu echipa de divizie. Precizăm că, în conformitate cu organizarea interioară a clubului, conducerea este asigurată de Adunarea Generală a Asociaţilor, Consiliul Director şi preşedintele executiv. Toţi aceştia sunt neremuneraţi şi sunt plătitori de cotizaţie. În urma analizei făcute de Adunarea Generală, concluzia a fost că salariul directorului era o cheltuială inutilă, deoarece deciziile clubului erau luate în mod exclusiv de Consiliul Director şi Preşedinte. Reprezentarea clubului în relaţiile cu terţi a fost făcută de preşedintele clubului împuternicit de Consiliul Director”, declara în aprilie George Caranica.
Ambele contestaţii considerate ca nefondate
Dragoş Chiriţă a făcut două contestaţii. Prima, în 2018, prin care a contestat notificarea desfiiţării postului de director executiv, a fost respinsă de Tribunalul Brăila, ea fiind considerată nefondată. În cea de a doua, Chiriţă a cerut să se anuleze concedierea sa, să fie repus în funcţie şi să primească salariile aferente perioadei din momentul demiterii şi până la revenirea în funcţie. Tribunalul Brăila a dat în urmă cu câteva zile câştig de cauză clubului HC Dunărea, însă hotărârea nu este definitivă.
Contactat telefonic, preşedintele Clubului HC Dunărea, George Caranica, a spus că informaţia este corectă, dar că hotărârea judecătorească nu este definitivă.
“Confirm informaţia, ne-am judecat în cel de-al doilea dosar cu fostul director executiv şi în data de 24 iunie 2019 instanţa i-a respins acestuia contestaţia formulată, considerând-o ca nefondată. Hotărârea nu este însă definitivă, după ce va rămâne definitivă vom demara demersurile pentru recuperarea cheltuielilor de judecată”, ne-a declarat George Caranica.
Redactorii Cotidianului Obiectiv Vocea Brăilei au încercat să obţină un punct de vedere şi din partea fostului director executiv al HC Dunărea, Dragoş Chiriţă, însă acesta nu a putut fi contactat telefonic.