Mergi la conţinutul principal
Comunicat de presă

HC Dunărea Brăila nu va juca niciun meci acasă, ci la Buzău

• atrage atenția consilierul județean PNL, Alexandru Bucălău • asta deoarece  vechea Sală Polivalentă din Brăila nu a fost omologată de EHF

 

“HC Dunărea Brăila s-a calificat în grupele competiției feminine de handbal EHF European League, după ce a învins echipa germană BV Borussia 09 Dortmund. Asta deja se știe, sunt mulți iubitori de handbal în Brăila și echipa are, fără dubii, mulți fani. Ce nu se știe este faptul că Sala Polivalentă din Brăila nu a fost omologată de EHF pentru a găzdui meciuri din Liga Europeană de Handbal și, ca atare, HC Dunărea Brăila nu va juca niciun meci acasă, ci la Buzău. Acest lucru este bine știut atât de președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, cât și de echipa managerială a HC Dunărea Brăila, dar toți tac mâlc”, a dezvăluit într-un comunicat de presă liberalul Alexandru Bucălău. Sursa citată continuă acuzațiile: “De ce această tăcere? Pentru că, în ultima vreme, sub pretextul mincinos că Sala Polivalentă trebuie pregătită pentru a găzdui meciuri din EHF, s-au investit bani grei în dotarea acestei săli. Toate investițiile s-au făcut în condițiile în care se știa clar că Sala Polivalentă nu va putea fi omologată, deoarece nu respectă condiția esențială impusă de EHF în ceea ce privește existența tribunelor pe ambele părți ale terenului. Astăzi ne aflăm în situația în care calificarea HC Dunărea în grupele EHF a scos la iveală minciuna PSD! Cine va răspunde pentru banii publici investiți aici? Numai suprafața de joc schimbată de curând a costat 30.000 de euro. Vorbim, practic, despre o risipă a banului public, făcută cu bună știință, în dispreț față de brăileni. Să presupui că, dacă schimbi suprafața de joc, poți convinge Federația Europeană de Handbal să "închidă ochii" la faptul că Sala Polivalentă nu are două tribune, așa cum presupune regulamentul, condiție eliminatorie în ceea ce privește dosarul de licențiere, asta înseamnă că ești zero ca manager. Să risipești zeci de mii de euro din bani publici fără nicio justificare, fără niciun argument palpabil este mai mult decât naivitate, este tupeu de PSD-ist!”

Consilierul județean PNL punctează că liberalii nu au nimic cu echipa de handbal. “Felicitări pentru rezultatele obținute, dar corect ar fi să existe susținere financiară și pentru celelalte sporturi din Brăila. Lucrul cel mai grav care s-a întâmplat este că toți copiii care practicau alte sporturi și se antrenau în Sala Polivalentă au fost efectiv dați afară, pe motiv că strică suprafața nouă de joc, conform declarației președintelui Chiriac. Dacă tot s-au investit degeaba 30.000 de euro pe suprafața de joc, măcar să beneficieze de ea toți copiii din Brăila. S-a găsit ca variantă de avarie Sala Carantina, dar acolo nu sunt condiții, fiind doar o soluție de moment. Mai mult, deși noi, liberalii am atras atenția în cadrul ședinței Consiliului Județean că, suprafața de joc trebuia montată în sala Polivalentă cu doar 24 de ore înainte de începerea competiției, așa cum spune regulamentul și strânsă la final, președintele CJ Iulian Chiriac, deși a spus că va respecta regulamentul, nu numai că nu a făcut asta, dar a dat și copiii afară din sală, așa cum am menționat”.

În final, Bucălău cere explicații: “Chiriac ar putea explica și necesitatea investițiilor de peste 150.000 de euro, făcute în ultimii 3 ani, pe reparații și îmbunătățiri la Sala Polivalentă, în condițiile în care facilitățile au fost făcute strict pentru jucătoarele HC Dunărea. În sala de forță, dacă nu se știe, modernizată da, din sponsorizări, doar jucătoarele echipei HC Dunărea au acces, alți sportivi nu, de ce ? Sala de forță este în proprietatea clubului? Să nu uităm că s-a renovat ilegal sala de forță, demolându-se doi pereți și ulterior CJ a cedat dreptul de folosință gratuit echipei de handbal. Cred că brăilenii merită transparență în ceea ce privește deciziile care se iau în legătură cu clubul, sunt banii publici și, mai ales, merită respect!”

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro