Procurorul de şedinţă a cerut, de asemenea, instanţei, să facă verificări la MAE, având în vedere că informaţia nu este confirmată oficial.
Curtea de Apel Bucureşti l-a audiat, pe 18 martie, pe şoferul lui Omar Hayssam, Adrian Druică, acesta declarând că sirianul era supravegheat permanent, atât la locuinţa sa, cât şi în trafic, iar familia acestuia a fost supravegheată de asemenea în perioada în care Hayssam era închis. "Supravegherea continuă şi astăzi", a adăugat fostul şofer al lui Hayssam.
El a spus că persoanele care îl supravegheau încercau să nu se facă văzute, dar Hayssam ştia de prezenţa lor şi i se părea un lucru firesc. Druică a precizat că supravegherea era făcută de aceleaşi persoane de fiecare dată, care conduceau mai multe maşini.
Fostul şofer al sirianului a mai spus că ultima dată cand l-a vazut pe Hayssam a fost pe 22 iunie 2006, după ultima şedinţă de judecată a Curţii de Apel Bucureşti, când l-a dus pe Hayssam la sediul uneia dintre firmele acestuia şi apoi la casa din Strada Năvodari.
Şoferul a spus că din acea zi nu a mai fost contactat de către Hayssam, deşi luni ar fi trebuit să îl ducă la Institutul oncologic.
Cu toate acestea "nu mi-am permis să întreb familia, dar am sunat-o pe Violeta Pârvan (n.r. femeia cu care sirianul avea un copil), care nu ştia nimic. Singurul lucru pe care l-am aflat a fost de la fratele lui Hayssam, Muhkles Omar, care m-a sunat să mă întrebe dacă ştiu ceva de un medic naturist din zona Vălenii de Munte, cu care Hayssam ar fi plecat. El mi-a mai spus că Hayssam se certase cu Adela, soţia sa."
Adrian Druică a declarat în faţa instanţei că, în perioada în care Hayssam a stat în spital, dupa eliberearea din închisoare, el a stat de pază în faţa rezervei acestuia, timp în care sirianul a fost vizitat de reprezentanţi ai Ligii Siriene din România, printre care se afla şi doctorul Yassim.
Iubita lui Hayssam, Violeta Pârvan, nu a venit să îl vadă la spital pentru că Hayssam a fost dus de mai multe ori la locuinţa acesteia din Otopeni, a adăugat fostul şofer al lui Hayssam. El a adăugat că relaţia dintre el şi şeful său erau "la limita înspre prietenie, fără a-mi face confidenţe."
Druică a precizat că nu îl cunoaşte pe Tartousi, una dintre persoanele care ar fi implicate în fuga lui Hayssam.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins în 7 martie 2008, definitiv şi irevocabil, recursul avocatului Haşotti la decizia Curţii de Apel Bucureşti, de menţinere a interdicţiei, pentru Mustafa Tartoussi, de a părăsi ţara