Jurnaliștii britanici au întocmit o hartă a lumii folosindu-se de cele mai căutate cuvinte pe Google care au legătură cu fiecare țară, potrivit Indy100.
Funcția de „autocomplete” a Google-ului ne poate oferi informații legate de prejudecățile pe care le au utilizatorii cu privire la diferite subiecte, inclusiv țări.
Dacă mulți oameni caută aceeași alăturare de cuvinte, atunci, cel mai probabil, există o prejudecată legată de subiectul căutării. De exemplu dacă vom căuta pe Google „de ce e România atât de ...”, completarea Google va fi „săracă”.
Conform hărții, mulți consideră că Republica Moldova este, de asemenea, săracă, dar și Portugalia, Slovacia, Letonia, Estonia, Albania și Ucraina.
În schimb printre țările din Europa văzute ca bogate se numără: Elveția, Marea Britanie, Austria și Irlanda.
Franța este asociată cu „rasismul”, Germania cu „putere” , Finlanda cu „fericire”, iar Rusia cu „corupția”.
Mexicul este considerat un stat violent, iar Nicaragua, sigur. Japonia este considerat un stat ciudat, iar China este văzută ca o țară bogată.
Printre cele mai neobișnuite prejudecăți ar fi că India este „slabă la sporturi”, Coreea de Sud este „bună la tir cu arcul”, Chile este „îngust”, Bolivia este „neprietenoasă”, Argentina este „albă” și Madagascar, „unică”.