Manifestarea a debutat cu doua intreceri sportive, pe biciclete si pe role, pe aleile Parcului Monument, dupa care, distractia s-a mutat in Oraselul Copiilor. "Dansul clovnilor", sustinut de elevii Liceului de Arta "Hariclea Darclee", "Varietati cu si fara papusi", spectacol oferit de actorii Teatrului Carabus, recitaluri de muzica usoara, sustinute de George Ion Tudor, cistigator al premiului III al Festivalului de muzica usoara "George Grigoriu" si Roxana Stefan, eleva a Scolii Populare de Arte precum si momentele de dans sustinute de trupa "Street Stile" au incins serios atmosfera si au atras o multime de spectatori in fata scenei. Foarte apreciate au fost si momentele de folclor, primul sustinut de elevii clasei a III-a a Scolii nr. 17, iar al doilea, un adevarat spectacol, oferit de creatorul de masti populare Paul Buta, actor al teatrului "Nae Leonard" din Galati, care alaturi de elevii Liceului de Arta "Hariclea Darclee" a pornit o hora a mastilor.
Atmosfera a devenit cu adevarat incendiara in timpul recitalurilor sustinute de invitatii speciali ai manifestarii, Simona ex Etno si Mihai Constantinescu.
"Obiectiv" si-a premiat cistigatorii
Tot in cadrul spectacolului au fost premiati si micutii cistigatori ai concursului de desene organizat de ziarul "Obiectiv", partener media in organizarea acestei manifestari. Cele peste 100 de lucrari primite in concurs au fost evaluate de un juriu de specialitate, condus de profesorii Victor Chiriloaie si Angelica Deacu de la Liceul de Arta. Au fost desemnati 10 cistigatori, pe doua grupe de virsta, 3 - 7 ani si 7 - 14 ani. Cei zece cistigatori ai concursului de desene au fost: la categoria 3 - 7 ani - Ana Maria Taranu, Elena Hornet, Liliana Mihai, Razvan Garbacea si Alexandra Pavel, iar la categoria 7 - 14 ani - Alexandru Daniel Gurea, Emil Alexandru Hortolomei, Maria Fratila, Marina-Cristina si Madalina-Florenta Dumitrasc. Spectacolul s-a incheiat cu un minunat foc de artificii.
"A fost o manifestare care a depasit toate asteptarile. Chiar nu ne-am asteptat la un impact atit de mare. Noi am fost pregatiti pentru doar cel mult 4.000 de participanti. Au fost mult mai multi si aceasta a generat citeva mici probleme. La inceput nu am avut suficiente forte de ordine, apoi au fost copii care nu au primit cadouri, nu a fost suficient loc pentru spectatori si, avind in vedere virsta lor, consideram ca ar fi fost bine sa asiguram scaune. Chiar si sonorizarea ar fi trebuit altfel conceputa. Imi pare sincer rau si imi cer scuze, dar a fost pentru prima data cind am organizat asa ceva. Concluzia, brailenii sint dornici de asemenea manifestari, din pacate prea putine in ultimii ani, iar autoritatile ar trebui sa invete din experienta aceasta. In ceea ce ne priveste, sintem decisi sa continuam, iar anul viitor vom sti ce avem de facut si va garantam ca va fi mult mai bine. Pina atunci insa, am decis impreuna Mihai Constantinescu sa organizam o lansare a viitorului lui CD si la Braila, probabil in cel mult doua luni", a precizat Simona Draghincescu, directorul DAPT Braila.
Trecind peste micile inadvertente insa, 1 iunie a fost o zi minunata la Braila, la infrumusetarea careia au contribuit din plin micutii artisti ai liceului de arta care au oferit gratis servicii de face-painting. Asa ca, daca la inceputul spectacolului aleile parcului erau pline de copii, spre final aproape toti se transformasera in personaje de desene animate: pisicute aristrocrate, motanei mofturosi, Zdreanta, pofticiosi, Spiderman, Batman sau testoase Ninja.