Intre cele doua echipe este o diferenta mare in ceea ce priveste valoarea si experienta competitionala in acest esalon.
HC Dunarea este insa o echipa harnica, modesta pentru inceput, pentru ca abia a promovat si, chiar daca este lipsita de experienta deocamdata, se lupta cu succes si se mentine pe o pozitie conforma cu obiectivul pe care si l-a propus in Liga Nationala.
Formatia braileana a adunat pina acum, greu si cu multa transpiratie, punct cu punct si un exemplu elocvent este "batalia" cistigata la Piatra Neamt in fata unei echipe care si-a jucat ultima sansa de a se mentine in primul esalon handbalistic al tarii.
Ne-am obisnuit cu un joc bun al handbalistelor brailene insa trebuie sa admitem ca partida cu Oltchim este una foarte dificila si ca indiferent de rezultatul final, echipa are nevoie sa fie sustinuta in continuare. Sa nu uitam ca formatia din Rm. Vilcea a reusit un joc foarte bun miercuri, la Brasov si, dupa ce a fost condusa cu 4 goluri la pauza de Rulmentul, a revenit in partea a doua a meciului si in final a pierdut la doar un gol diferenta in fata actualei lidere.
Desi pare ca a iesit din lupta pentru titlu, antrenorul oltencelor, Cornel Badulescu, a declarat ca Oltchim isi va juca sansa pina la finalul campionatului, ceea ce inseamna ca fiecare partida va fi abordata de acum numai cu gindul la victorie. Acelasi obiectiv este vizat si de handbalistele brailene.
HC Dunarea s-a pregatit pentru acest moment deosebit si spera sa faca o frumoasa propaganda handbalului alaturi de una dintre cele mai titrate formatii din campionatul intern.
"Va fi un meci extrem de dificil chiar daca adversarele noastre au sustinut deja doua meciuri, iar acesta va fi cel de-al treilea in interval de o saptamina. Noi vom incerca pe cit posibil sa ne ridicam la inaltimea adversarei noastre", a declarat profesoara Alexandrina Soare.
De cind a promovat in Liga, HC Dunarea a reusit prin evolutiile ei si rezultatele ei, a reusit sa atraga spectatorii care au inceput sa vina in numar din ce in ce mai mare la meciurile favoritelor. Handbalul a prins la public pentru ca Braila este un oras cu multi iubitori si cunoscatori ai fenomenului handbalistic. Daca la Galati, Otelul, o echipa cu state vechi in Liga, nu aduce in tribune mai mult de 100-200 de spectatori, la fel si echipele din Sibiu si Piatra Neamt, in sala Polivalenta sint prezenti la fiecare meci peste 1500 de spectatori.
De aceea poate ar trebui sa ne gindim si la ziua de miine.
In Liga Nationala, in afara de etapa de astazi, a mai ramas o singura runda si dupa numai o saptamina va incepe returul, in aceeasi perioada si Cupa, vor fi de efectuat deplasari, de organizat partide si echipa trebuie sprijinita de factorii locali pentru a putea merge pe aceeasi linie iar din sezonul urmator sa-si poata propune un alt obiectiv decit cel de mentinere in Liga Nationala.
Sprijinul insa nu poate veni decit de la factorii de conducere locali de la care s-au primit deja semnale insa punerea in practica a acestora se impune a fi urgentata. Sint orase in tara, cum ar fi Romanul, unde autoritatile locale au alocat HCM-ului 5 miliarde, Constanta sau Zalaul, acesta din urma un oras cu mult mai mic decit Braila. La Zalau primarul Radu Capalnasoiu, fost handbalist, a alocat deja echipei pentru 2006 suma de 2,5 miliarde, intr-o prima faza. Exista o similitudine si in Braila caci primarul Constantin Sever Cibu este un fost voleibalist de performanta iar presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, este un mare iubitor al sportului. Aceasta ar putea fi o premiza a unui sprijin pe care autoritatile locale sa-l acorde singurei echipe brailene care evolueaza in primul esalon al tarii. Si acesta ar fi momentul cel mai bun in care acest sprijin ar trebui acordat.